Press "Enter" to skip to content

Ompulle pakastespermasiemennys

Ompulle oli päätetty pennutus kevään 2021 juoksuun. Urokseksi oli valittu jo kauan sitten ensimmäisen pentueeni komea uros Retu (Pikkujalon Bottom Pair). Retu on jo edesmennyt muutama vuosi sitten, mutta Retun spermaa on pakkasteena Opaskoirakoululla. Keinosiemennys ei ole minulle mitenkään uusi asia, koska ensimmäinen pentueeni 2006 sai alkunsa samoin ja myös toinen pentue 2010, paitsi että sillä kerralla käytettiin tuorespermaa.

Juoksu alkoi aika lailla odotetusti huhtikuun loppupuolella. Tästä alkoi jännitys ja samalla progesteronitasojen testaus oikean astutusajankohdan määrittämiseksi. Pakastesperma säilyy nartun elismistössä lyhyemmän aikaa elinkykyisenä, joten ajankohdan määritys on huomattavasti normaalia astutusta tärkeämpää.

Kolmen progeteronitestin jälkeen astutusajankohta oli tasan 14 päivää juoksun alkamisesta. Vielä ennen siemennystä tarkastettiin progesteronitaso, jolla varmistettiin, että juoksu on edennyt normaalisti. Kun kaikki näytti hyvältä, Retun sperma ”herätettiin”. Se oli hyvin liikkuvaa ja astutus sujui helposti.

Nyt peukut pystyyn ja tiineys varmistetaan ultralla kesäkuun ensimmäisellä viikolla.

Yhdistelmä KoiraNetissä:

https://jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx?RekNoI=FIN47412%2F06&RekNoE=FI40887%2F18&Sukupolvet=5

Be First to Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *