Press "Enter" to skip to content

Beauceronien päänäyttely, Helsinki

Beauceronien päänäyttely pidettiin tänä vuonna palveluskoiratapahtuman  yhteydessä Helsingissä. Rotua oli saatu tuomaroimaan arvostettu ranskalainen rodun erikoistuomari Mme Florence Leonard-Nolle. Varmaankin tästä intoutuneena oli beusseja ilmoitettu kaikkiaan 86 koiraa.

Omia koiria olin ilmoittanut Biitin, Doylen ja Flaksin ja lisäksi oli kasvateista Fala, Onni ja Retu.

Ensimmäisenä kehässä esiintyi junioreissa Flaksi ja Onni. Flaksin tuomari halusi mitata ja totesi pieneksi. Jalostustarkastusosiossa Flaksi mitattiin uudellen ja korkeutta saatiin 68 cm 🙂

Flaksin arvostelu:

PIkkujalon Flat Call JUN EH

Pieni (62-63cm). Korrektit hampaat. Erittäin hyvä pää, otsapenger hieman syvä. Väriltään erinomaiset mutta hieman pienet silmät. Luusto suhteessa kokoon. Erittäin hyvä selkälinja. Rinta puutteellisen kokoinen. Kulmaukset liian suorat takana. Ulkokierteiset takajalat. Liikkeiden laajuus puutteellinen. Häntä vino paikoillaan ja iloinen liikkeessä. Erinomainen karva, värimerkit hieman laajat.

Onnin arvostelu:

Pikkujalon Flop JUN EH

Korrektit hampaat. Hyvä pää, joskin kallo hieman leveä. Silmät erinomaiset, hieman vinot. Erinomainen selkälinja. Oikeanmuotoinen rinta. Puutteelliset kulmaukset edessä ja takana. Jalat hieman litteät edessä ja hieman ulkokierteiset takana. Puutteellinen askellaajuus, häntä on hyvin iloinen. Erinomainen karva ja värimerkit.

Sitten avoimessa luokassa esiintyi Doyle.

Doylen arvostelu:

Tomeran Doyle AVO ERI

Korrektit hampaat. Häntä juuri ja juuri oikean mittainen. Erittäin hyvä pää. Erinomaiset silmät. Erinomainen selkälinja. Erinomainen rinta. Puutteelliset kulmaukset edessä ja takana. Hieman ulkokierteiset takajalat. Säännölliset liikkeet, hieman iloinen häntä. Erinomainen karva, Värimerkit vaaleat ja liian laajat.

Valioluokassa oli iki-ihana Retu, joka pääsi vielä urosten kilpailukehään, mutta oli ensimmäinen ”ei sijoitettu” eli epävirallinen viides.

Pikkujalon Bottom Pair VAL ERI1 SA

Narttujen puolella kilpailivat Fala junnuissa ja Biitti käyttöluokassa. Kummatkin olivat ERIn arvoisia.

Pikkujalon Flush (Fala) JUN ERI

Biitin arvostelu:

Pikkujalon Bad Beat (Biitti) KÄY ERI1

Korrektit hampaat. Hyvä pää. Puutteellinen otsapenger. Erinomaiset silmät. Erinomainen selkälinja. Huulet (ikenet) aavistuksen liian vähän pigmentoituneet. Erinomainen rinta. Puutteelliset kulmaukset. Hieman ulkokierteiset takajalat. Liian puutteellinen askellaajuus. Erinomainen häntä. Erinomainen karva. Värimerkit nokiset.

Päivä oli onnistunut, vaikka ei ihan korkeimmille palkintosijoille päästykään. Oli kiva nähdä tuttuja ja erityisesti mieltä lämmittivät Doylen ja Buten (Pikkujalon Bellubuster) jälkeläiset, joita oli näyttelyssä peräti 4. Olivat oikein kivan näköisiä ja oloisia junnuja. Haluan vielä erityisesti kiittää Miiaa, Päiviä ja Elisaa, jotka toivat kasvattejani näyttelyyn. On erityisen arvokasta myös kasvattajalle saada rodun erikoistuomarin arvio koirasta.

Pikkujalon Flat Call (Flaksi)
Pikkujalon Flop (Onni)
Pikkujalon Flush (Fala)
Pikkualon Bottom Pair (Retu)
Tomeran Doyle (Doyle)
Doylen jälkeläinen Carnimiries Fanaticus (Tico)

Be First to Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *