Press "Enter" to skip to content

Biitti JK 1

Biitillä on takanaan useita epäonnistuneita hakukokeita ja viime syksynä päätettiin, että seuraavaksi koitetaan jälkeä. Viimeinen hakukisa oli marraskuussa, jonka jälkeen tuli talvitauko ja sen jälkeen keväällä Biitin pennut. Jälkikokeeseen ilmoittauduttiin kesäkuussa ja jälkeä aloitetiin tosi mielellä harjoitella heinäkuun loppupuolella kamalissa helteissä. Metsäjälkeä on siis harjoiteltu vajaa puolitoista kuukautta ja ehkä parikymmentä jälkeä. No on Biitin kanssa pellolla jäljestetty silloin tällöin pennusta asti ja toissakesänä pari kertaa metsässäkin. Koko vajaan vuoden harjoittelutauon aikana ei ole harjoiteltu kuin pari kertaa esineruutua ja muutama kerta tottista.

Tänään siis suunnistimme Porvooseen alokasluokan jälkikokeeseen. Koe alkoi maasto-osuudella ja jäljellä. Heti janalla ohjaaja teki virheen, joka ei onneksi kostautunut koko suoritukseen. Biitti lähti janalle reippaasti ja suoraan ja otti jäljen hyvin, mutta minun mielestäni jälki ei voinut lähteä siihen suuntaan ja vedin koiran pois jäljeltä. Biitti lähti sitten takajäljelle, jolloin tuomari kehoitti takaisin janalle. Uudella lähdöllä uskoin, että Biitti tietää paremmin kuin minä mihin jälki menee. Tuomari rokotti virheestäni 3 pistettä, joten janalta tuli 37 pistettä. Biitti ajoi jälkeä vauhdikkasti ja ehkä vähän turhankin vauhdilla, koska kaksi keppiä jäi. Onneksi löytyi viimeinen, joten kepeistä tuli 90 pistettä.

Tämän jälkeen oli vuorossa esineruutu, joka jännittti edellistä enemmän, koska olimme edelleen kiinni koularissa. Turhaan jännitin, koska Biitti teki mallisuorituksen ja tuloksena täydet 30 pistettä. Näin maastosta saatiiin kasaan 157 pistettä.

Lopuksi oli tottis,  jonka ohjasi tänään kepo.  Biitti aloitti seuraamisen todella huonosti eli paineistuttuaan tarjosi heti istumista muutaman askelen jälkeen.  Kepo sai kuitenkin Biitin mukaan, mutta hieman sama tahti jatkui jättävissä liikkeissä eli koira pyrki ennakoimaan.  Sen sijaan hypyt olivat ilmavat ja kauniit, noudot menivät hyvin, samoin eteenmeno ja paikallaolo. Kaikista liikeistä tuli vähintään tyydyttävä ja yhteensä pisteitä 82.

Biitin tulos maasto 157, tottelevaisuus 82 yhteensä 239 JK 1. Tuomarina toimi Juha Kuronen

Jälkikoe oli erittäin hyvin järjestetty. Maastot olivat aivan mahtavat, kenttä hyvä ja tunnelma rento ja kannustava. Kiitokset SPL Porvoo.

Arvostelua kuulemassa

Be First to Comment

 1. jaanakin

  Nyt teen super-aaltoja kok0 poppoolle! Ihan mahdottoman iloinen teidän puolesta!

 2. Sonja

  ONNEA!! Hyvä Biitti!! Täälläkin ollaan iloisia teidän puolesta 🙂

 3. Paljon ONNEA koularista!!

 4. Eija & Reiska

  Onnittelut koularista, tosi mahtavaa! =)

 5. Kiitos onnitteluista. Nyt alkaa hillitön liikkeestä seisomisen opettelu 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *