Press "Enter" to skip to content

Kemin ryhmänäyttely ja loma Saariselällä

Olimme jo talvella varanneet mökin Saariselältä alkukesälle tarkoituksena patikoida koirien kanssa ja viettää vaan lomaa ilman sen kummempia suunnitelmia. Tuli sitten mieleen, että josko matkan varrella olisi sopivasti joku näyttely, niin voisi ohi mennessä pyörähtää kehässä. Sopivasti sattui Kemin ryhmänäyttely ja ilmoittauduin sinne toiveena saada mahdollisimman myöhäinen esitysaika.

Ensimmäinen lomapäivä alkoi ja suuntasimme auton nokan kohti Kemiä ennen viittä aamulla. Mukana oli suunnitelmista poiketen vain näyttelytähti Biitti tällä kerralla koska eläinlääkäri kielsi Laurukselta pitkän automatkan. Saavuimme Kemiin juuri sopivasti aikataulussa, juttelimme Titan ja Johannan kanssa hetken ja pääsimme kehään melkein välittömästi muiden antaessa meidän ohittaa vuoro ainoana beussina. Tulos oli ROP, SERT ja pari pokaalia. Koko hommaan kului alle puoli tuntia ja taas nokka kohden pohjoista.

Tunturilapissa oli tähän aikaan vuodesta lumi juuri sulanut ja ilmat saattavat olla melko viileitä. Tämän mekin huomasimme, kun etelän helteiden jälkeen ihmettelimme monena aamuna räntäsadetta. Patikoimme kuitenkin joka päivä reilun 10 km lenkkejä ja Biittiä saimme pidettyä suurimman osan ajasta vapaana. Biitille tämä oli varsinainen laatuloma; olihan se ensimmäistä kertaa elämänsä aikana ainoana koirana meidän kanssamme ja vielä koko viikon. Poroja pyöri ihan nurkissa, mutta Biitti ei niistä juuri piitannut paitsi viimeisenä päivänä piti tehdä pieni spurtti kun porot tulivat röyhkeästi nenille hyppimään.

Lomalla tuli nukuttua paljon, ulkoiltua, käytyä kylpylässä ja syötyä hyvin, joten voi sanoa loman onnistuneen erinomaisesti varsinkin kun Biittikin vielä sai SERTin paikasta, jonne muuten ei olisi ikinä lähdetty päätävarten näytille.

Be First to Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *