Press "Enter" to skip to content

Metsäjälkeä ja mustikanpoimintaa

Eilen Doylen takapää oli edelleen niin kipeä, että päätimme käväistä paikallisella elänlääkärillä varmuuden vuoksi. Koira ei pystynyt kunnolla istumaan, roikotti häntää ja oli selvästi allapäin ja kivulias. Lääkäri tarkasti takajalkojen liikeradat, hännän liikeradat ja tyhjensi anaalirauhaset. Mitään varsinaista vikaa ei löytynyt, koska vesihäntäkin on normaalisti vielä paljon kivuliaampi. Doyle sai kipulääkityksen, joka selvästi helpottikin koiran oloa.

Tänään aamupäivällä tein Biitille sen ensimmäisen metsäjäljen ikinä. Biitin kanssa on jäljestetty kyllä pellolla, mutta metsään en ole mennyt kun olen pelännyt, että se saattaa haitata hakua. Nyt Biitin haku on jo niin varmalla pohjalla, että jälkeäkin voi harjoitella. Jälki oli lyhyt ja suora ja Biitti selvitti sen jotenkuten, kunhan ensin ymmärsi, mitä oli tarkoitus tehdä. Metsään en ole koskaan kylvänyt palkkaa, vaan metsässä mennään hajutunnelissa ja palkka odottaa vasta jäljen päässä. Sitten kun edetään keppeihin, jätän pois loppupalkan ja palkitsen vain kepeillä ja harjoitusjälki päättyy aina keppiin.

Jälkiharjoitusten jälkeen kävimme Biitin kanssa kahdestaan poimimassa piirakkamustikat. Biitti on kiva marjakaveri; pysyy 10 metrin päässä minusta ja makoilee rauhallisesti tai syö itse marjoja.

Huomasin metsässä, että noin sadan metrin päässä kämpästä on merkattu hakkuualue. Olemmekin ihmetelleet, että koska valtio hakkaa tästä kämpän vierestä, kun metsä on jo ihan kaatokypsää. Hakatut metsät kämpän ympärillä tekevät tästä alueesta ainakin meille huonomman ja luulisin, että moni muukin kämpän käyttäjä tulee tänne marjastamaan ja sienestämään. Metsänhakkuut harmittavat, ja oman pienen kotimetsän osalta olemmekin jo käynnistäneet toimenpiteet saadaksemme sen vapaaehtoiseen suojeluun.

Iltapäivällä otimme tottista ja Doylen häntäkin oli jo niin kunnossa, että tein sen kanssa muutaman liikkeen. Biitti harjoitteli paikallamakuuta Doylen tottiksen ajan. Doyle oli oikeastaan yllättävänkin hyvä ottaen huomioon kuinka vähän sen kanssa on tottisteltu.

Huomenna jatketaan harjoituksia.

Doylen tottis

Be First to Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *