Press "Enter" to skip to content

Palveluskoiratapahtuma Helsinki

Palveluskoiratapahtuman erikoisnäyttely osui kylmään ja tuuliseen kevätpäivää. Onnneksi ei kuitenkaan satanut, vaikka sääennuste oli sitäkin luvannut.

Meiltä oli näyttelyssä mukana karvaansa runsaasti vaihtava Doyle ja Black Carambas kennelistä kasvattini Riemu sekä Sonjan tuontikoira Bataille ja sen lisäksi joku meille tuntematon junnunarttu.

Kaikki neljä koiraa olivat eri tyyppisiä, mutta tuomarin silmään kaikki punaisen nauhan eli erittäin hyvän arvoisia. Erinomaista ei tullut kenellekkään ja niin jäivät ROPit ja SERTit jakamatta. Kyllä sen ymmärtää, että Doyle ei erinomaista saanut, mutta Riemu ja varsinkin Bataille sen olisivat ansainneet. Näin tällä kertaa ja sama porukka osallistuu parin viikon päästä Aptus-show näyttelyyn. Katsotaan, mitä sieltä saadaan.

Doylen arvostelu:

”Vahvaluustoinen uros, jolla varsin hyvät mittasuhteet. Hyvä pään pituus ja vahvuus. Oikeasti asettuneet korvat. Turhan jyrkkä lantio, hyvä runko. Riittävän kulmautuneet raajat. Voisi liikkua pidemmällä askeleella. Rodulle kuuluvat kaksoiskannukset. Hyvät värimerkit. Karvapeite ei parhaimmillaan.” /AVO EH1/Tuomari Pirjo Aaltonen

Doyle
Iki-ihana Riemu

Be First to Comment

  1. jaanakin

    Suomalaiset asetavat koirat järjetykseen jo laatuarvostelussa, kun taas ulkomaiset/ranskalaiset antavat sen ERi:n jos koira on rotumääritelmän mukainen. Lopullinen järjestys asettuu sitten PU, PN ja ROP kehässä.

    Näytelmiähän nämä vain ovat ja kunkin tuomarin mielipiteitä. Uskon, että kukin omistaja tykkää koirastaan yhtä paljon oliko sillä ERI tai EH näytelmistä. Se itselle sopiva luonne on vaan tärkein!!! 😉

    • Juu juu, ei tämä niin vakavaa ole. Jos olisi, niin sitten ei kannattaisi mennäkään tai ainakin pitäisi valita rotu, joka paremmin soveltuu näyttelypuuhaan :).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *