Press "Enter" to skip to content

Beussimestikset

Nurmijärvellä järjestettiin tämänvuotiset beauceronien Pk-mestaruuskisat lajeina haku, jälki ja IPO. Koiria oli ihan mukavasti eli yhteensä eri lajeissa 14. Meiltä mukana oli Biitti Haku 2:ssa ja kasvateistani Haku 3:ssa Retu.

Biitin suoritus alkoi tottelevaisuusosiolla. Biitti on nyt useasta kisasta selvinnyt tästä ihan hyvin, mutta tällä kerralla kohtaloksi muodostuivat noutoliikkeet. Biitin tähän asti varmimmassa ja vietikkäämmässä osassa oli haparointia eli tasamaanoudossa kapulan pudotus, estenoudossa hyppy vain yhteen suuntaan ja kapulan pudotus, oma hapuilu kun heitin kapulan kolahtaen esteeseen, jne. eli näistä tuli puutteelliset. Lisäksi eteen menossa Biitti eteni muutaman metrin ja pysähtyi. Jotain muutakin häikkää oli ja lopputulos 69 pistettä eli yksi piste lisää, niin oltaisiin oltu vielä tuloksessa kiinni. Tällä kerralla en jaksanut enää lähteä maastoon maksullisiin harjoituksiin vaan keskeytin kisan tähän.

Retulla ja Elisalla meni ihan hyvin, ja maastosta tuli pisteitä 175 (esineistä vain kymmenen, joten henkilöetsintä meni tosi hyvin) ja tottelevaisuudesta 70. Tällä tuloksella Retu oli hakukisan kakkonen. Mestariksi selviytyi Tanja Jeffin kanssa (Grand Lutin Yeff). Onnittelut molemmille. Kaiken kaikkiaan neljästätoista mukana olleesta koirakosta 5 sai tuloksen.

Meillä oli mukana kentän laidalla tunnelmia aistimassa Hit ja Elisa haki kotoa iltapäivällä Falan tyttären Hertan ja pennulla oli tietysti hauskaa. Hertta osoittautui tosi ponnekkaaksi ja rohkeksi pennuksi vaikka ikää on vasta 9 viikkoa.

Vaikka meille ei menestystä tullutkaan, niin päivä oli rento ja mukava. Oli kiva nähdä näin paljon beusseja samalla kertaa kisaamassa.

Biitti seuraaminen henkilöryhmässä

Elisa ja Retu

Hertta ja Hit tutustuvat lähemmin kuvaajaan 🙂

Hakumestaruus Tanja ja Jeff, hopeaa Elisa ja Retu

Be First to Comment

  1. Anna M.

    Hahah saitte kuvan tuosta kun pennut ryömi mun päällä! Hauska! Saanko ottaa tuon kuvan itsellenikin?

    Harmi kyllä tuo kun tuomari sitten jätti teidät sitä yhtä pistettä vaille. 🙁 Mutta onnittelut kasvatti-Retun menestyksestä kuitenkin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *