Press "Enter" to skip to content

Biitillä allerginen reaktio

Biitti sai viime lauantaina allergisen reaktion niin että silmä muurautui lähes umpeen ja puoli päätä turposi samalla. Soitimme päivystävälle eläinlääkärille ja hän käski ottaa kyypakkauksen tabletit. Tämä auttoikin turvotukseen niin että sunnuntaina pää oli jo lähes normaali.

Menimme maanantaina varmuuden vuoksi eläinlääkäriin näyttämään silmää ja hän epäili silmän limakalvon kautta tapahtunutta kosketusallergiaa. En millään keksinyt mikä aiheuttaja voisi olla ja jos kohtaus ei uusiudu, emme saa ehkä koskaan tietää syytä. Joka tapauksessa ruoka-aine allergiasta ei ole kyse koska turvotus oli toispuoleinen. Jos olisi kesä, niin voisi epäillä jotain hyönteisen pistoa tai kasvia, mutta nyt talvella on nekin poissa laskuista.

Eläinlääkäri käski pitää varmuuden vuosi varastossa kyypakkausta,  jos kohtaus uusiutuu. Lääkkeeksi saimme lisäksi silmään kortisonipitoista voidetta. Silmäluomi oli edelleen hieman turvoksissa. Outo juttu joka tapauksessa, koska Biitillä ei ole ollut mitään allergioita.

Biitin silmä turvonnut umpeen

Be First to Comment

 1. jaanakin

  Onpahan vain hurjan näköinen.
  Rapsuja toipilaalle!

 2. Sonja

  Oho! Kumma juttu, näyttää kyllä hurjalta.
  Toivottavasti Biitti on jo ok.

  T.Sonja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *