Press "Enter" to skip to content

Eläinlääkärikäyntejä 2

Tänään oli täsmälleen samanlainen päivä kuin kaksi viikkoa sitten eli taas käytiin Joycen kanssa EKK:lla ja tällä kerralla Flaksin kanssa illan suussa Vihtivetissä.

Joycella oli siis ensimmäinen kontrollikäynti botuliini/lumelääkepistoksen jälkeen. Joyce on näiden kahden kuluneen viikon aikana ollut ensimmäisellä viikolla paljon kipeämpi ja nyt toisella viikolla ennallaan tai hieman parempi kuin ennen pistosta. Ekalla viikolla se sai lähes joka päivä särkylääkettä, mutta tällä jälkimmäisellä viikolla se on tarvinnut vain kerran särkylääkkeen. Joycen kipu ei selvästi ole mielestäni mennyt mihinkään suuntaan, mutta kipulääkettä se on saanut selvästi normaalia vähemmän, eikä ontuminen ole lisääntynyt, joten epäilen sen saaneen botuliinia. Aika kuitenkin näyttää, mihin suuntaan ollaan menossa.

Tänään taas tehtiin kontrollikäynnillä samat juoksumatto/voimalevyharjoitukset, videoitiin liikkeitä, tutkittiin jalkojen liikeratoja ja liikkuvuutta ja lopuksi otettiin nivelnestenäyte anestesiassa. Seuraavan kerran menemme kontrolliin taas kahden viikon päästä.

Flaksin kanssa kävimme elänlääkärissä, koska Flaksi on viime päivinä pissanut sisälle niin että se ei vaan ole pystynyt pidättämään ulos asti. Kysymys ei siis ole mistään merkkaamisesta. Epäilin siis pissatulehdusta ja kävimme pissanäytteen kanssa näytillä. Pikatestilla bakteereja ei löytynyt, mutta pissa oli kovin laimeaa. Näytteestä tehtiin viljely, mutta lääkekuuri aloitettiin jo tänään oireiden perusteella. Samalla käynnillä otimme verinäytteen rabies vasta-ainetestiä varten. Olemme ehkä loppukesästä lähdössä Flaksin kanssa Ruotsiin ja jos vasta-aineita ei löydy, rokotuksen ja testin ehtii tehdä ennen matkaa vielä uudelleen.

Flaksin painoi 34 kiloa.

 

Be First to Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *