Press "Enter" to skip to content

Biitillä nivelrikkoa ja ajatuksia koirien vakuutuksista

Keväthangilla noin kuukausi sitten Biitti ojan yli hypätessään putosi ojan pohjalle ja alkoi voimakkaasti ontua. Eläinlääkärissä ei todettu mitään varsinaista traumaa, mutta tehtiin oireiden perusteella diagnoosi lonkkien nivelrikosta. Lääkkeeksi tulehduskipulääke, Neurontin, carprofenpistokset ja ravintolisät.

Laitoimme kuluista kovaushakemuksen vakuutusyhtiöön, joka ei korvannutkaan lääkitystä, koska kyseessä on heidän mukaansa perinnöllinen sairaus (huom. koira yli 10 vuotta, eikä aikaisempaa oireilua) ja vakuutus on heidän mukaansa otettu vuoden ikäisenä.

Tästähän käynnistyi varsinainen rumba vakuutusyhtiön kanssa. Ensinnäkin olen omasta mielestäni ottanut kaikille koirille vakuutuksen alle 4 kuukauden ikäisenä, jolloin myös perinnölliseksi katsottavat sairaudet korvataan tässä vakuutusyhtiössä ja muutenkin mielestäni yli 10 vuotias koira sairastuu vanhuuttaan nivelrikkoon, koska sillä ei ole aikaisempaa oireilua.

Pyysimme selvitystä vakuutusyhtiöltä kaikkien koirien osalta ja vakuutuksen alkamisajankohta oli oikein Doylella ja Flaksilla, mutta yhtäkkiä Hitin vakuutuksen alkamisajankohta oli siirtynyt päivään, jolloin Hitin vakuutus siirrettiin minun nimistäni Timolle vakuutusyhtiön suosituksesta pari vuotta sitten (jostain toisesta vakuutuksesta sai siten alennusta). Vakuutuksen olin ottanut Hitille puhelimitse ennenkuin se oli rekisteröity Suomeen, koska paperien tulo Ranskasta viivästyi.

Biitin osalta meillä ei ollut mitään todisteita enää tallella vakuutuksen alkamisajankohdasta, mutta Hitin osalta löytyi tiliotteesta maksusuoritus ja lisätiedoissa koiran nimi sekä että siitä oli vuodesta 2012 vakuutusyhtiön toimesta laskutettu joka vuosi vakuutusmaksu. Todisteiden perusteella muuttivat vakuutuksen alkamisajankohdan oikeaksi ja tämä oli tärkeää, koska Hitille voi tulla vielä vaikka mitä sairauksia huonolla onnella. Vakuutusten osalta kannattaa olla todella tarkka ja myös ottaa se vakuutus ennen 4 kuukauden ikää.

Mietinnässä on, että kannattaako Biitille yleensä enää pitää vakuutusta, koska korvaussumma on iän myötä vuositasolla laskenut ja toisaalta jos kaikki sen vanhuudenvaivatkin katsotaan perinnölliseksi, niin eihän vakuutus muutenkaan korvaa mitään.

Biitti on parantunut jotenkuten, mutta entiselleen se ei ole tullut. Takajalat ovat kovin jäykät ja välillä tuntuu, että sillä on tunnottomuutta takajaloissa. Varmaan jossain on hermopinnettä ja itse olen alkanut epäillä, että ehkä se kuitenkin hypätessään satutti selän. Tällä viikolla on pari kertaa yöllä pissaakin päässyt alle. Taitaa tulla uusi matka eläinlääkärille vaikka toisaalta ei kai lääkitys muuksi muutu vaikka syy olisikin muu kuin lonkat.

Be First to Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *