Press "Enter" to skip to content

Biitin ensimmäinen hakukoe Somerolla

Biitti oli ilmoitettu jo kesällä ensimmäiseen hakukokeeseen. Aamu valkeni kauniina ja syksyisenä kun lähdimme ajamaan kohden Someroa.

Olimme etukäteen sopineet, että minä ohjaan tottiksen ja Timo maaston. En ole koskaan ennen ohjannut koiraa kisoissa, joten tämä oli sekä minun että Biitin ensimmäinen kerta ja näkyi osaltaan ainakin minun kohdallani valtavana jännityksenä. Tottiksessa Biitti ei tehnyt juuri mitään ja osuuden edetessä hermostukseni kasvoi ja koira huononi entisestään. Kamalaa katsottavaa ja tulos 23 pinnaa (tuomari Margareta Enne). Tuomari kyllä kehui, että koirassa on potentiaalia.

Päätimme huonon tottiksen jälkeen kuitenkin jatkaa kisaa maksettuna harjoituksena ja esineruutu menikin hyvin. Biitti työskenteli hyvin ja innokaasti ja nosti esineen. Kolme pinnaa tuomari rokotti esineen pudotuksesta, mutta muuten ruutu oli hyvä ja tulos 27 pinnaa (tuomari Kauko Makkonen).

Lopuksi oli sitten henkilöhaku ja siinä taas Biitti aloitti todella haluttomasti. Kuitenkin kaksi maalimiestä löytyi ja tuomari rokotti innottomasta työskentelystä ja hitaista näytöistä ja tulokseksi 104 pistettä (tuomari Päivi Nietosvaara).

Yhteensä siis koko kokeesta tuli 154 pistettä ja runsaasti kokemusta. Jälkiselittelynä voi vielä mainita, että Biitti oli kaksi päivää ennen koetta ripulilla ja toisen niistä paastolla, joten sairauskin vei varmaan koiralta intoa. Aamulla maha näytti normaalilta, joten oletimme koiran parantuneen, mutta kisapaikalla maha näytti taas olevan pahasti löysällä.

Nyt jatkossa panostamme erityisesti tottikseen ja haun osalta uusien maastojen ja vieraiden maalimiesten käyttöön. Nythän hakua on harjoiteltu vain kotona pidetyissä harjoituksissa tuttujen maalimiesten kanssa.

Hakukoe

Be First to Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *