Press "Enter" to skip to content

Lauruksen kanssa akupunktiossa

Lauruksellahan talvella todettiin selän spondyloosi ja synnynnäinen kaulanikamien C4-5 fuusioituminen. Nyt vanhemmiten kaularanka on alkanut vaivata ja se lähinnä näkyy kipuiluna ja raajojen liikuntahäiriöinä. Koska leikkaustulos tämäntyyppisissä nikamamuutoksissa on epävarma ja leikkaus suuri, päätettiin ensin kokeilla akupunktiota hermo- ja lihasperäisten kipujen laukaisemiseksi.

Laurus sai keväällä neljän hoitokerran kuurin ja se auttoi niin hyvin, että koko kesä selvittiin ilman kipulääkettä ja koira liikkui lähes normaalisti. Elokuun loppupuolella ontuminen yltyi varsinkin takajaloissa ja aloitimme tänään uuden akupunktiokuurin.

Laurus on joka kerran ollut melko hyvin paikoillaan ja antanut laittaa neulat. Ensin neulat pistetään akupisteisiin ja sen jälkeen niitä pyöritellään ja akupunktioklinikalla neuloihin johdettiin myös sähköä. Hoitokerta kestää puolesta tunnista tuntiin ja maksaa 60 – 80 euroa. Jotkut antavat alennusta useammasta peräkkäisestä hoitokerrasta.

Akupunktiota antavia eläinlääkäreitä on vielä yllättävän vähän. Pääkaupunkiseudulla hoitoa löytyy ainakin Yliopistolta (akupunktioklinikka), Käpälämäestä, HauMausta, Vallilan Eläinlääkäriasemalta ja Finnin Ratsutila ja Eläinlääkintä Oy:sta (Vihti). Olemme käyneet kolmella eri lääkärillä ja ainakin näiden kaikkien kolmen menetelmät ovat hieman erilaiset (laittavat neuloja eri paikkoihin). Ensimmäisen hoitokerran jälkeen ei välttämättä näy vielä mitään muutosta ja jos ei kolmenkaan kerran jälkeen näy paranemista, ei hoitoa kannata jatkaa. Lauruksen kohdalla muutosta alkoi näkyä toisen hoitokerran jälkeen.

Meidän kokemuksemme Lauruksen hoidosta on niin positiivinen, että voin lämpimästi suositella kokeilemaan akupunktiota ainakin nivel- ja lihasperäisten kipujen hoidossa. Varsinkin, jos koiran kanssa käydään esim. näyttelyissä, niin mitään karenssiaikoja ei tarvita, kuten kipulääkityksessä. Alussa hoito tulee kalliiksi, mutta jos se tehoaa, niin lupausten mukaan vähitellen hoitokertoja voidaan vähentää niin, että pari kertaa vuodessa saattaa riittää. Akupunktio on maailmalla hyvin suosittua ja sillä hoidetaan mitä erilaisempia sairauksia valeraskauksista allergioihin.

Be First to Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *