Press "Enter" to skip to content

Biitin kanssa jälkikokeessa

Käytiin tänään Biitin kanssa Ylöjärvellä jälki 2 kokeessa. Koulutustunnusta ei valitettavasti tullut.

Koe alkoi ihan lupaavasti tottelevaisuudella. Ohjasin tällä kerralla Biittiä myös tässä osiossa ja ihan kohtuullisesti se meni. Muutama piste meni omista tahattomista avuista. Täytyy ensi kerralla kiinnittää niihin erityistä huomiota. Apuja annoin kuulemma maahanmenossa joka kerralla eli tehostin komentoa käsimerkillä. Liikkeestä seisomisessa jouduin antamaan toisen komennon ja koira meni väärään asentoon – liike puutteellinen. Muuten liikkeet menivät suht’koht’ hyvin. Tuomari sanoi palauteessaan, että koira osaa liikkeet varsin hyvin ja kunhan ohjaajakin vähän pääsee jännityksestään, niin hyvin pärjätään.

Seuraaminen erittäin hyvä
Liikkeestä istuminen erinomainen
Liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo tyydyttävä (maahanmenossa käsiapu)
Liikkeestä seisominen puutteellinen (kaksi komentoa ja väärä asento)
Tasamaanouto hyvä
Hyppynouto erittäin hyvä
Estenouto hyvä
Eteen lähettäminen ja maahanmeno tyydyttävä
Paikallamakuu erittäin hyvä (käsiapu komennossa)
Pisteet yhteensä 80

Seuraavana oli vuorossa esineruutu, joka meni kummallisesti. Esineet löytyivät, mutta Biitin tyyli oli tosi outo. Yritin lähettää sen ensimmäiselle pistolle ja parin hetsauksen jälkeen Biitti lähti hölkytteleämään etulinjaa toiseen kulmaan. Huusin sitä jo pois, kun se otti suunnan ruutuun ja haki esineen. Tämän jälkeen vaihdoin hieman keskemmälle ja taas muutaman hetsauksen jälkeen Biitti yhtäkkiä saatuaan vainun tuulesta hölkkäsi ruutuun ja haki toisen esineen. Yleisö haukkoi henkiään ja tuomari lopulta rokotti vain 3 työskentelypistettä, koska hänen mukaansa koira kyllä tiesi mitä pitää tehdä ja toimi hajun saatuaan hyvin ja määrätietoisesti. Tuomari palautteessa totesi, että ehkä ensi kerralla kannattaa kävellä lähetyslinja koiran kanssa edestakaisin ennen lähetystä. Pisteitä 27.

Viimeisenä oli jälki. Jouduimme odottelemaan jäljelle pääsyä tovin, koska yksi jälki oli mennyt pilalle ja järjestäjän täytyi tehdä uusi. Aamupäivällä metsä oli kostea ja tuulta ei ollenkaan, mutta silloin kun me pääsimme jäljelle, oli jo alkanut tuulla. Meidän jälki oli pitkä laatikko, jossa aika alkuvaiheessa oli kaksi keppiä. Sitten oli pitkä suora, jolla ei ollenkaan keppejä, lyhyt suora päässä ja takaisin pitkää suoraa. Ryteikköjä ja ojan ylityksiä oli melkoisesti. Jana meni aika hyvin ja jäljestys alkoi hyvin. Lupaavan alun ja kahden löydetyn kepin jälkeen käveltiin pitkin ja poikin ja hirvenjälkiä yms. kunnes huomasin että olemme takaisin janalla. Tällä kerralla en ollut katsonut aikaa lähtiessä, ja luulin aikaa kuluneen jo paljon enemmän. Tosiasiassa olimme olleet metsässä vain hieman yli kymmenen minuuttia, joten olisin voinut hyvin lähteä janalta vielä uudelleen. No en lähtenyt, joten janalta pisteitä 33 ja kaksi löydettyä keppiä, eli yhteensä 73.

Yhteensä pisteitä siis 180 ja ei tulosta, mutta ehkä ohjaajalle taas hieman kokemusta 🙂

Vastaavana tuomarina toimi Reima Nuutinen.

Hyppynouto

Henkilöryhmä seuraamisessa

Be First to Comment

  1. jaanakin

    No voihan hitto! Seuraavan kerran muistat ottaa kellon mukaan! 😉

    • No kun edellisellä kerralla katsoin sitä kelloa liikaa ja tulin metsästä pois kun näin ajan vähenevän. Todellisuudessa kaksi viimeistä keppiä oli noin 50 metrin sisällä ja olisimme kyllä ehtineet ne ajan puitteissa löytää. Nyt ajattelin, että en keskity aikaan vaan jälkeen ja näin kävi. Ehkä jostain tästä väliltä löytyy oikea vastaus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *