Press "Enter" to skip to content

Biitin kolmas hakukoe – ei vieläkään tulosta

Biitti oli eilen tuomarikoulutuksen harjoituskoirana ikäänkuin tämänpäiväisen kisan kenraaliharjoituksissa ja pieleen meni. Biitti haistoi kaikki ukot ja kävi kahdella vaan ei ilmaissut yhtään. Ajateltiin kotona, että nyt on ääripäät käyty rullan kanssa eli sitä on kannettu koko piston ajan lähetyksestä alkaen ja nyt ei otettu suuhun ollenkaan. Toivottiin, että jospa huono kenraaliharjoitus johtaisi hyvään kisasuoritukseen.

Aamu valkeni kesän sateisimpana ja kylmimpänä. Ainakin Kepolla oli aamulla lievää vastahankaisuutta kisaan lähtemisessä. Sade kuitenkin lakkasi sopivasti kokeen alkaessa, eikä koko aikana tullut kuin yksi n. minuutin mittainen kuuro. Lopussa aurinkokin tuli esille.

Ensimmäisenä oli tottelevaisuus ja sen Biitti selvitti tällä kerralla ihan kunniakkaasti. Tasamaanoudossa outo kapula ei taaskaan miellyttänyt, ja Biitti pudotti sen puolivälissä ja uuden käskyn saatuaan toi melkein käsiin asti, pudotti kuitenkin juuri ennen kuin ohjaaja sai siitä kiinni. Liikkeestä kuitenkin arvosanaksi hyvä. Pystyestenoudossa Biitti kävi noudon sijaan haistelemassa A-estettä ja lisäkäskyistä huolimatta nouto jäi tekemättä, joten liike meni nollille. Eteenmenossa koira meni maahan vasta toisella käskyllä, arvosana hyvä. Kaikista muista liikkeistä tuli erinomainen ja yhteensä 80 pistettä.

Sitten vuorossa oli henkilöetsintä. Biitti oli alusta asti haluton ja teki huonoja pistoja, mutta tuulen puolelta hajun saatuaan löysi ukon ja ilmaisi sen hyvin. Tuulettomalle puolelle huonot pistot eivät kuitenkaan riittäneet kahden muun löytymiseen, ja lopussa vähäkin työskentelyhalukkuus loppui kokonaan. Pisteitä yhteensä 68 (40+10+18).

Viimeisenä oli esineruutu ja siinäkin oli havaittavissa motivaation puute. Biitti irtosi huonosti, mutta onneksi esine oli lähellä ja löytyi. Tästä osiosta tuli 27 pistettä.

Kaikenkaikkiaan siis Pohjan hakukokeesta pisteitä saatiin kasaan 175 (tuomarina Makkoset), joka on tähänastisista yrityksistä paras saavutus. Itse kisa sujui vauhdikkaasti, yhdeksän koiran hakukoe oli ohi kolmessa tunnissa, mitä voidaan kahdella tuomarilla pitää erinomaisena saavutuksena. Tottiskenttä oli vähän turhan pieni, mutta maastot muuten aivan kohtuulliset, joten siitä Biitin suoritus ei ainakaan jäänyt kiinni.

Biitillä on pikkuhiljaa juoksu tulossa, joten ajateltiin senkin ehkä vaikuttaneen motivaatioon. Mene ja tiedä, mutta nyt ollaan kuitenkin vaiheessa ”kyllä se kotona osaa” ja jotenkin tämä osaaminen olisi saatava siirrettyä myös kisatilanteeseen. Siinä riittääkin haastetta.

Be First to Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *