Press "Enter" to skip to content

Biitin siemennys

Jos joku asia voi olla hankala ja täynnä vastoinkäymisiä, niin Biitin astutus on sitä ollut.

Olin laskenut, että juoksu sattuu niin, että matkaamme Hollantiin Troyta tapaamaan maaliskuun ensimmäisellä viikolla. Biitin juoksu kuitenkin alkoi noin viikkoa liian aikaisin ja asutusmatkasta saimme jättää haaveet heti, koska hiihtolomaviikolla hoitola on täynnä hoitokoiria ja sen lisäksi Eurooppaan on hankala matkustaa autolla tähän aikaan vuodesta, kun Suomessa täytyy olla talvirenkaat, eikä taas esim. Saksassa saa käyttää nastarenkaita.

Tilannetta aikamme pohdittuamme päätimme hoitaa astutuksen siirtospermalla ja Troyn omistajat olivat suostuvaisia tähän järjestelyyn. Sperman keräys ja kuljetus kuriirilla oli sovittu ja niin mentiin Biitin kanssa ensimmäiseen progesteronitestiin juoksun kuudentena päivänä. Ja yllätys yllätys, juoksu olikin jo niin pitkällä, että siemennys kohtuun piti tapahtuman juoksun 10. vuorokausi eli maanantaina. No eihän Hollannissa kukaan eläinlääkäri kerää spermaa sunnuntaina eikä kuriirit sitä kuljeta kuin ehkä monen tuhannen euron hintaan, joten maanantaiksi sitä ei saanut sovitulla tavalla.

Taas tiukkaa pohdintaa ja ei auttanut muu, kuin kepon itse lähteä hakemaan sperma Hollannista. Kun katsoimme koneen varaustilannetta, oli koneessa vielä halpoja turistiluokan paikkoja, mutta odottaessamme Hollannista vastausta, turistiluokan halvat paikat loppuivat. Kepolla oli kuitenkin lentomaileja ja business-luokassa oli tilaa, joten kun vastaus Hollanista tuli, varattiin matkat Amsterdamiin busineksessä. Vastoinkäymiset jatkuivat kun kepon lähtiessä kentälle tuuli oli kinostanut lunta omalle tielle niin, että auto juuttui kiinni. Tässä vaiheessa alkoi tuntua, että ehkä ei ole tarkoitus astuttaa Biittiä tähän juoksuun, koska koko ajan tuntui tulevan uusia vaikeuksia. Onneksi aura sattui olemaan lähistöllä ja kiskaisi auton irti kinoksesta ja kepo ehti kuin ehtikin Amsterdamin koneeseen.

Itse Hollannissa kaikki sujuikin suunnitelmien mukaan. Paluulennolla spermalaatikon saaminen matkustamoon vaati onnistukaseen kuitenkin turvatarkastuksen esimiehen paikalle ja erinäisiä keskusteluja mm. lentokentän turvallisuuspäällikön kanssa. Laatikko läpivalaistiin ja räjähdejäämät tutkittiin ja lopuksi kepo sai luvan viedä laatikon matkustamoon. Niin sperma sananmukaisesti lensi bisneksessä 🙂

Tänään sitten kävimme ensin puolen päivän aikaan vielä varmistelemassa progesteronitasoa ja illansuuksi oli varattuna siemennysaika.

Soittelin iltapäivällä testin tuloksen ja kyllä, siemennys oli tänään ajankohtainen. Niinpä menimme vielä kerran Biitin kanssa Mäntsälän eläinlääkärisemalle ja Biitti siemennettiin vähemmän romanttisissa merkeissä.

Loppu hyvin, kaikki hyvin toistaiseksi. Varasimme saman tien ajan ultraan ja nyt vaan jäämme odottamaan, että tämä kaikki puuhastelu ei mennyt aivan hukkaan. Jos meni, niin sitten matkaamme loppukesällä Hollantiin ja astutus tehdään uudelleen luonnonmukaisella menetelmällä.

Thank You Bianca and Jeroen for all your efforts!

Be First to Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *