Press "Enter" to skip to content

Pikkujalon kasvatteja luonnetestissä

Kaksi Pikkujaloa, Retu ja Lilli osallistuivat Tuusulassa luonnetestiin. Teki mieli ilmoittaa Biittikin, mutta kasvattajakollega sai minut puhuttua ympäri, jotta antaa Biitin nyt vaan kasvattaa rauhassa pentuja masussaan. Ehtiihän Biitin kanssa joskus myöhemmin.

Ensiksi testattiin Retu. Retulla menivät kaikki osa-alueet hyvin. Aluksi leikittiin, ja sitten oli uhka omistajaa kohtaan, jota Retu puolusti jonkun verran. Sitten oli vuorossa kelkka. Tässä osiossa Retu ei ensin kiinnittänyt kelkkaan mitään huomiota, vaan olisi ennemmin leikkinyt kelkan vetäjän kanssa. Kun kelkka tuli tarpeeksi lähelle, niin Retu pelottamasti kiskoi kohden kelkkaa ja kävi melkein sen kimppuun. Haamu ja räminätynnyri eivät Retua kiinnostaneet ensimmäisellä kierroksella saati toisella. Pimestä huoneesta Retu haki Elisan nopeasti ja sitten olikin enää vuorossa uhka yksin kiinniollessa. Siinä Retu ei kovin pajon puolustanut, muttei myöskään peruuttanut. Uhka ei tainnut tuntua kovin pahalta. Lopuksi vielä laukaukset, jotka eivät Retua hetkauttaneet. Koko testin ajan Retu oli luoksepäästävä ja avoin.

Retun tulos osa-alueittain:

Toimintakyky +2 hyvä
Terävyys +1 pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu +3 kohtuullinen, hillitty
Taistelutahto +2 kohtuullinen
Hermorakenne +1 hieman rauhaton
Temperamentti +2 kohtuullisen vilkas
Kovuus +3 kohtuullisen kova
Luoksepäästävyys +3 hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
Laukauspelottomuus +++laukausvarma

Kaikki osa-alueet hienosti plussalla ja yhteistulos 188 pistettä.

Sitten oli ruokatauko ja pari koiraa ennen Lilliä. Vähän meitä jännitti Lillin testi, koska Retusta oli jotenkin ennakkoon selvempi käsitys kun taas Lilli oli hieman arvoitus.

Tuli Lillin vuoro ja aluksi Lilli ei odotusten mukaisesti juuri tahtonut leikkiä. Heti testin jälkeen leikki kyllä sujui. Omistajan puolustus Lilliltä sujui niin, että puolustus meinasi jäädä vähän päälle, mutta Lilli kuitenkin rauhoittui ja antoi koskea itseään. Kelkkaa piti haukkua, mutta aika rohkeasti loppujen lopuksi Lilli meni kelkan luo. Sitten haamussa ja tynnyrissä Lilli ensimmäisellä kierroksella jonkun verran reagoi, mutta meni aika rohkeasti kuitenkin toisen kierroksen. Sitten oli vuorossa pimeä huone ja siinä Lilli ei oikein hoksannut, että omistaja olisi pitänyt sieltä etsiä. Aikaa kului ja lopulta porukka tuli naureskellen pois huoneesta, muttei meille oikein selvinnyt, että mitä hauskaa siellä oli loppujen lopuksi tapahtunut. Lopuksi vielä itsensä puolustus seinässä kiinni ja sen Lilli taas selvitti mallikkaasti; puolusti, mutta kun uhka väistyi, oli heti kaveria uhkaajan kanssa. Laukauksissa Lilli hieman reagoi, joten se meni laukauskokemattomaksi. Koko testin ajan Lilli oli luoksepäästävä ja avoin.

Lillin pisteet osa-alueittain:

Toimintakyky +1 kohtuullinen
Terävyys +3 kohtuullinen ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu +3 kohtuullinen, hillitty
Taisteluhalu -1 pieni
Hermorakenne +1 hieman rauhaton
Temperamentti +2 kohtuullisen vilkas
Kovuus +1 hieman pehmeä
Luoksepäästävyys +3 hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
Laukauspelottomuus ++laukauskokematon

Lilillä taisteluhalu meni miinukselle, mutta muuten hienosti kaikki plussalla ja hyvä lopputulos 129 pistettä.

Oli mukava, että kaksi kasvattia pääsi luonnetestiin ja nyt vaan reippaasti muutkin Pikkujalot testaamaan.

Be First to Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *