Press "Enter" to skip to content

Biitin tassut, Flaksin DLA ja Hitin paimennus

Kaikenlaista pientä on tapahtunut, vaikka tänne ei ole tullut niistä kirjoitettua. Päivitystä siis.

Reilu viikko sitten Biitin tassuista poistettiin tikit ja anturoiden tila tarkastettiin. Pääosin anturat olivat lähteneet paranemaan, mutta uutta kuoriutumistakin oli havaittavissa. Eläinlääkärin mukaan kortisonia ei kannata aloittaa, koska sillä on tässä taudissa huono vaste. Mitään varsinaista lääkettä ei ole olemassa vaan jatkossa tassuja joudutaan suojaamaan ja rasvaamaan koiran loppuelämän. Mahdollisesta perinnöllisyydestä eläinlääkäri totesi, että tauti on alkanut sitä ajatellen myöhäisellä iällä ja näin harvinaisella taudilla ei muutenkaan ole havaittu yhtäläisyyttä perinnöllisyyteen. Biitti jäi nyt harrastuksista eläkkeelle, koska anturoita ei saa rasittaa. Ehkä peltojälkeä voidaan vielä harrastaa.

Loppuviikosta saimme erkkarissa Flaksista otetun DLA-monimuotoisuuskartoituksen tulokset. Flaksi edustaa halpotyyppejä 5 ja 4 ja on siis heterotsygootti. Haplotyypissä 5 on uusi aiemmin tunnistamaton alleeli ja Flaksilla siis on tämä. Lisää tietoa DLa-monimuotoisuuskartoituksesta ja hyödynnettävyydestä jalostuksessa saa esim. täältä.

Tänään kävin Hitin kanssa taas paimenessa ja edelleen ollaan sytyttely-asteella. Hit on paimentamisesta varsin innoissaan, paimentaa melko keskittyneesti, mutta mitään varsinaisia kuvioita ei vielä harjoitella. Kunhan tallustellaan maneesia edestakaisin 🙂 Joka tapauksessa kovasti paimennus näyttää Hittiä väsyttävän, koska heti kun tultiin kotiin, se vetäytyi alakertaan nukkumaan omaan rauhaan.

Tavattiin myös Jaana ja Huru ja pennut saivat leikkiä. Kiva katsella niiden temmellystä lumessa 🙂

Be First to Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *