Press "Enter" to skip to content

Biitillä split pawpad – tauti

Tänään eläinlääkäri soitti Biitin jaloista otettujen koepalojen tulokset. Tunnelmat olivat toisaalta helpottuneet siitä, että saatiin diagnoosi, mutta toisaalta todella masentavat.

Siis taudiksi selvisi: polkuanturakudoksen keratinisaatiohäiriö ja ulseraatio; suspekti split paw -syndrooma. Taudissa anturan sarveiskerros on epänormaali eikä kestä normaalia kulutusta. Kyseinen syndrooma on erittäin harvinainen, sen syytä ei tunneta eikä parannuskeinoa. Myöskään ei tunneta syytä, miksi tauti puhkeaa (esim. Biitin tapauksessa vasta kuusi vuotiaana). Joidenkin lähteiden mukaan koira kulkee tossut jalassa loppuelämänsä.

Meillä on viikon päästä tassuista tikkien poisto ja hoitava eläinlääkäri yrittää siihen mennessä selvittää taudista lisää. Siitä on saatavissa tosi vähän mitään tietoa, koska se on niin harvinainen. Heti lisätään ruokavalioon rasvahappoja ja sinkkiä, joista ei ainakaan ole haittaakaan. Luultavasti kortisoni tulee mukaan hoitoon.

Toivon, että koira saadaan oireettomaksi oli lääkitys sitten mikä tahansa. Se on selvää, että Biitin kilpailut on kilpailtu ja näyttelyt käyty 🙁

Be First to Comment

 1. jaanakin

  Voi Biittiä! Toivottavasti sopiva hoito löytyy ja olo helpottuu!

 2. Tanja

  Voi harmi 🙁 Pääasia kuitenkin, että Biitti saadaan kuntoon.

 3. Harmittaa, että tuli vielä syksyllä kisattua. Biitti alkoi jo kesällä hyppyjä varomaan ja en oikein silloin keksinyt syytä. Anturat tosin kuoriutui vuorotellen, mutten osannut ottaa sitä kovin vakavasti. Mestis olisi saanut jo jäädä väliin ja sitten osallistuin vielä lokakuussa kyläkisaan ontuvalla koiralla eikä siinä hyvin käynyt.

  Toivon tosiaan, että lääkitys saadaan kohdilleen ja varmaan kortisoni tulee loppuelämäksi mukaan. Kisat on kisattu siinä tapauksessa, mutta tärkeintä on koiran hyvinvointi ja terveys.

 4. Petti

  No johan vaivalla on pukannut BiittiRukkaa! Toivottavasti löytyy hyvä lääke ja vaiva pysyisi poissa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *