Press "Enter" to skip to content

Biitillä antura-ongelma

Biitillä on ollut toukokuusta alkaen kummallista ongelmaa tassuissa, eli nahka on ikäänkuin kuoriutunut pois anturoista. Tätä on tapahtunut koko kesän vuorotellen kaikista tassuista ja hoitona olen käyttänyt Vetramilliä ja päälle sukka suojaksi. Tämä onkin tepsinyt aina sillä kerralla, mutta ei ole poistanut syytä, että miksi iho kuoriutuu.

Nyt Biitin ongelma paheni niin, että kolmesta tassusta oli ihoa kuoriutunut samalla kertaa ja koira liikkui erittäin kivuliaasti. Mentiin siis näyttämään tassuja eläinlääkärille.

Eläinlääkäri totesi heti, että tällaista hän ei ole tavannut urallaan kuin kerran aikaisemmin ja silloinkaan omistaja ei lähtenyt selvittämään syytä, vaan koira pysyi oireitta kortisonin ja antibiootin turvin. Biitin kanssa on kuitenkin toiveissa vielä harrastaa enkä muutenkaan ilman selvitystä lähde koiralle antaamaan kortisonia koko loppuelämän ajaksi. Pakko siis olisi saada selville, missä vika. Biitiltä otettiin normaalit verikokeet (maksa-, munuais-, kilpirauhas- , tulehdus yms. arvot), raapenäytteet, teippinäytteet ja koepalat. Kaikki veriarvot olivat hyvät ja raape- ja teippinäytteissä ei näkynyt muutoksia.

Eläinlääkäri sulki pois vaihtoehtoisia tauteja ja totesi, että kyseessä ei ole furunkoloosi, tassuissa ei ole hiivaa, ongelma ei näytä allergialta, eikä loistartunnalta (lähinnä sikaripunkki) eikä oikeastaan näytä miltään tavalliselta tassuvaivalta. Viikon-parin päästä saadaan koepalatulokset ja toivotaan, että niistä selviää jotain.

Lääkitykseksi saatiin nyt antibiootti ja kipulääkitys, suihkuttelu, ja paikallisesti Vetramilliä ja sen lisäksi koira varmuuden vuoksi siirrettiin kotiruokaan. Näillä mennään nyt toistaiseksi ja odotellaan koepalatutkimusten tuloksia. Seuraava lääkärikäynti on puolentoista viikon päästä kun tikit otetaan pois. Silloin katsotaan, onko tämänhetkinen hoito yhtään tehonnut.

Be First to Comment

  1. jaanakin

    Voi Biittiläistä! Pus pus ja paranemisia!

    • Tassut ei ole toistaiseksi yhtään paremmat, vaan nyt on pari kohtaa kuoriutunut lisää 🙁 Nuoleminen on estetty kokonaan, joten siitä ei voi johtua.

      Kuumeisesti odotellaan koepalojen tuloksia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *