Press "Enter" to skip to content

Biitin toinen hakukoe

Biitti osallistui toistamiseen alokasluoan hakukokeeseen, joka tällä kerralla pidettiin Vihdissä. Päivä oli aurinkoinen, mutta melko vilakka ja tuulinen.

Ensimmäisenä oli esineruutu, jossa Biitti työskenteli kohtuullisesti, mutta pudotti ensimmäisen esineen, vaihtoi toiseen (hansikas), pudotti senkin, toi pois ruudusta lähetyssivulle ja sylkäisi sen n. 5m ohjaajasta. Otti uudestaan useamman käskyn jälkeen, tapporavisti, ja lopulta mitenkuten luovutti ohjaaajalle, tuloksen 18/18 esineestä ja vain 6/12 työskentelystä, eli yhteensä 24/30 pistettä.

Kisa jatkui henkilöetsinnällä. Jos jotain positiivista hakee, niin koira oli melko innokas. Harmiksemme jo edellisissä kisoissa ilmennyt virhe, eli rullan ottaminen suuhun jo pistolle lähdettäessä toistui, mutta vakavampana. Edellisellä kerralla Biitti oli kuitenkin lopettanut rullan kanniskelun työskentelyn edetessä, muttei tällä kertaa. Ensimmäinen pisto meni valeilmaisuksi, toisella löytyi ukko (vaikka tuomarikokelas oli – maalimiehen mielipiteestä huolimatta – sitä mieltä, että ukko löytyi vasta näytöllä), kolmatta ja neljättä ”ilmaisua” ohjaaja ei kelpuuttanut, minkä jälkeen tuomari ilmoitti, että jos koira vielä lähtee pistolle rulla suussa, niin suoritus keskeytetään. Näin myös tapahtui.

Viimeisenä oli edellisella kerralla täysin pieleen mennyt tottelevaisuusosuus. Muut liikkeet sujuivat kohtalaisesti, seuraamisestakin sentään tyydyttävä, mutta Biitti ei suostunut ottamaan noutokapulaa lainkaan suuhunsa. Tasamaanoudossa koira lähti halukkaasti noutamaan ja tapaili kapulaa suuhunsa, muttei tarttunut. Lisäkäskyllä meni uudestaan kapulan luo, muttei edelleenkään ottanut. Kapulan vastenmielisyyden takia estenoudoissa lisäksi hypytkin jäivät pääosin suorittamatta. Näin kolme arvokasta liikettä täysin nollille. Muista saatiin 51/60.

Seuraavaksi koulutuksessa on siis kiinnitettävä huomio valeilmaisuihin. Tiesimme, että tämä voi tulla ongelmaksi, koska Biitti muutenkin kiihtyessään ottaa esineitä suuhunsa. Harjoituksissa olemme ottaneet ilmaisut pelkästään irtorullilla ja toivoneet, että kokeessa koira ei ota rullaa ennenaikojaan. Lisäksi uutena ja hieman yllättävänä ongelmana vieraaseen kapulaan tarttumattomuus, joka saattaa olla hankalakin korjattava. Alustavasti näyttäisi siltä, että suussa ei ole hammas- tai muita vammoja, josta tuo olisi johtunut, Biitti ei vain pitänyt käytetystä puulaadusta.

Be First to Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *