Press "Enter" to skip to content

Biitin rabies vasta-aineet

Uskomatonta, miten tyhmä ihminen voi olla. Minulla on ollut aikaa aina siitä asti kun päätimme lähteä Ranskaan Nationale d’Elevageen joskus viime vuoden puolella otattaa Biitistä rabies vasta-ainetesti (joka tarvitaan Ruotsin kautta kulkiessa), vaan en ole sitä hoitanut. Hoidin sen omasta mielestäni hyvissä ajoin huhtikuun 22. päivä eli tasan kuukautta ennen lähtöä. Koska samalla käynnillä yrittää aina tehdä mahdollisimman paljon, niin testin jälkeen Biitille annettiin uudet rokotukset, koska Virossa ne ovat näyttelyissä voimassa vain vuoden ja olemme elokuussa lähdössä Tallinnaan näyttelyyn.

Aloin viime viikon puolessa välissä ihmetellä, kun vastauksia ei ala kuulua. Soittelin eläinlääkäriasemalle, josta rauhoiteltiin, että tässä nyt on ollut vappukin välissä, kyllä ne sieltä tulevat. Viime viikon perjantaina soitin itse Eviralle ja kas kummaa, Biitin näytettä ei ollut sinne koskaan tullutkaan. Uusi soitto eläinlääkäriasemalle, jossa lupasivat nyt vähän paremmin tutkia, mistä voisi olla kyse. Minulla alkoi jo hiki pukata pintaan, koska uuden rokotuksen jälkeen testiä ei saa ottaa kuukauteen. Jos siis näyte olisi hävinnyt, niin uutta näytetä ei olisi saanut otettua ajoissa.

Soittelivat sitten eläinlääkäriasemalta ja pahoittelivat kovin, että näyte oli jäänyt epähuomiossa jääkaappiin jonnekin piiloon. Toimittivat sieltä näytteen itse vielä samana päivänä Eviralle ja tänään se olisi pitänyt tutkia. No soitin tänään sinne ja taas hermostus nousi. Puhelimessa ollut ihminen nimittäin aloitti sillä, että näyteen saapumisesta heille sen tutkiminen luvataan kahdessa viikossa. Pienessä paniikissa selvitin, että nyt on kiire ja lupasivat tuloksen keskiviikoksi. Jos tulos on negatiivinen, niin sitten on vissiin tehtävä matkasuunnitelmiin reittimuutoksia ja kierrettävä Ruotsi.

No mitä tästä opin? Luultavasti en mitään, mutta harmittaa, että tuollaisia itsestään selvyyksiä ei hoida ajoissa. Nuorella koiralla voi muutenkin vasta-aineet puuttua ja siinä tapauksessa se olisi pitänyt rokottaakin uudelleen. Tämä asia olisi pitänyt hoitaa viimeistään tammikuussa, jotta olisi jäänyt vielä pelivaraa. Olen käynyt Biitin kanssa alkuvuodesta kahdesti eläinlääkärissäkin, joista molemmilla kerroilla olisi hyvin voinut ottaa näytteen. Aina voi sattua jotain yllättävää, kuten tälläkin kerralla kävi. Varmaan minun tuurillani niitä vasta-aineita ei loppujen lopuksi näytteestä löydy ja koko rumbasta ei edes voi syyttää kun itseään.

Biitti

Be First to Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *