Press "Enter" to skip to content

Joycen kipututkimuksen päätöskäynti

Tänään oli Joycen viimeinen käynti Pieneläinklinikalla kipututkimuksen tiimoilta. Käynnillä tehtiin taas normaalit jo tutuksi käyneet testit ulkona liikkeessä, hypyt korkealle alustalle, kävelyt rappusilla ja tietokonetallenteet ravissa ja käynnissä. Lisäksi otettiin verikoe ja tutkittiin ulostenäyte.

Kyselylomakkeessa kysyttiin, oliko Joyce saanut mielestäni lääkevalmistetta vai lumetta. Vaikea kysymys, johon vastasin, että luulen sen saaneen jotain oikeaa valmistetta. Ensin tutkimuksen alussa Joycen kunto mielestäni heikkeni tasaisesti, mutta tutkimuksen puolessa välissä alkoi yllättävä käänne parempaan, joka ei selity muulla kuin oikealla vaikuttavalla valmisteella. Tosin taas loppua kohden Joycen kunto hieman heikkeni. Koko tutkimusaikana annoin Joycelle kipulääkettä vain kolme kertaa. Tämä on melkoinen parannus tilanteeseen, jossa Joyce söi yhtäjaksoisesti kipulääkettä monta vuotta.

Emme saaneet vielä tietää, kumpaan ryhmään Joyce kuului, mutta sen saimme tietää, että tutkittava aina on Omega 3 -valmiste nimeltään Doils. Tutkimuksen alkuvaiheessa sitä ei vielä saanut Suomesta, mutta nyt se on kuulemma tullut myyntiin. Ainakin meidän kokemuksemme mukaan aine on melko vaikuttava, joskaan ei ehkä kipulääkkeen veroinen – olettaen, että Joyce tosiaan sai sitä. Moni koira pärjäisi tälläkin aineella. Saamme lopulliset tulokset Joycen osalta kesäkuun alkupuolella.

Viikolla saimme huojentavan tiedon Biitin rabies vasta-aineista. Niitä löytyi ja nyt pääsemme matkalle alkuperäisen suunnitelman mukaan Ruotsin kautta.

B-pentueen äiti Raï osallistui tänään Rauman kansalliseen näyttelyyn veteraaniluokassa ja menestyi tosi hyvin saaden ERIn, ollen paras narttu, paras veteraani ja saaden SERTin. Onnittelut Raïlle ja Jaanalle.

Be First to Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *