Press "Enter" to skip to content

Biitin varvas ja hammas murtuneet

Huomasin pari päivää sitten Biitin laukkaavan kolmella jalalla. Tarkastelin jalkaa, enkä huomannut mitään erikoista paitsi että Biitti kevensi vasenta takajalkaa niin laukassa kuin ravissakin. Pelkäsin, että joko polven ristiside on mennyt tai että lonkassa on kulumaa. Molemmat vaihtoehdot tuntuivat huolestuttavilta.

Oikeastaan oli helpotus, kun varvas alkoi voimakkaasti turvota ja huomasin vian olevan siinä. Eikun mentiin eläinlääkäriin ja varvas kuvattiin. Varsinaista murtumakohtaa ei näkynyt, mutta varpaan sivussa oli pieni irtopalan näköinen siru, joka luultavasti on irronnut tapaturman yhteydessä. Jalka pantiin pakettiin ja sen pitäisi olla paljon parempi jo ensi viikolla.

Samalla käynnillä eläinlääkäri huomasi poskihampaassa ison murtuman, jossa hampaan ydin on näkyvissä. Varattiin samalla aika ensi viikolle hampaan poistoon.

Be First to Comment

 1. Voi pientä munki koiralla murtu varvas joku aika sitte ku se hyppäs alas tuolilta ja en tiiä mitä oikeen tapahtu muta jotenki oudostiliukastu ja onnistu murtaa varpaansa, onneksi ei menny koko jalka. No käytiin sitten eläinlääkärissä ja aikun jalka pakettiin ja kotiin.

 2. jaanakin

  Voi Biittiä!
  Toivottavasti varvas ja hammas eivät olisi enää kipeitä! Pikaista paranemista!

  • Varvas on edelleen hyvin turvonnut, muttei vissiin enää niin kipeä. Tänään mennään poistamaan hammas ja samalla katsovat varmaan tilanteen.

   Eilen käytiin Yodalle hakemassa passi ja eläinlääkärin tarkastuksessa. Yoda on terve kuin pukki 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *