Press "Enter" to skip to content

Biitin hampaat hoidettiin

Vein Biitin eilen lääkäriin ja tällä kerralla piti poistaa murtunut raateluhammas.

Rauhoituksen jälkeen hampaat kuvattiin ja siinä huomattiin myös yläetuhampaassa juuren paljastava murtuma. Biitiltä on juurihoidettu aikaisemmin alaetuhammas ja nyt mietin, että pitäisikö sama tehdä yläetuhampaalle. Juurihoitoja lähistöllä tekee kuitenkin vain Anident ja Biitti olisi pitänyt juurihoitoa varten taas kerran rauhoittaa ja ehkä jopa kahdesti. Yritin siis ajatella järkevästi koiran kannalta ja päädyin ratkaisuus, että etuhammaskin poistetaan nyt samalla. Näyttelyt on Biitin osalta lähes käyty, joten sen takia hampaita ei tarvitse enää säästellä.

Biitiltä poistettiin siis nukutuksessa kaksi hammasta ja sen lisäksi juurihoidetusta oli pudonnut paikka, ja se paikatiin samalla uudelleen. Hammaskivet poistettiin, mutta niitä oli kuulemma tosi vähän ja hampaat olivat muutenkin erinomaisessa kunnossa.

Piti taas miettiä, että mikä Biitin hampaita oikein murtaa. Tänä talvena meillä on ollut hirven luita runsaasti. Biitti syö aina isotkin luut loppuun. Toinen syy saattaa olla, että se mielellään kantelee tavaroita ja isojakin keppejä ja taistelee Flaksin kanssa kepeistä. Niiden leikit on muutenkin todella raisuja ja välillä hampaat kolahtelevat koirilla yhteen.

Varpaan kunto tarkastetiin samalla ja ortopedi oli katsonut Biitin varpaan röntgenkuvat. Hänen mielipiteensä mukaan varpaassa ei ole murtumaa vaan nivelsiteen osittainen repeäminen. Tähän ainoana hoitona on kipulääke ja lepo. Varvas on edelleen hyvin turvonnut, muttei enää yhtä kipeä. Kipulääkettä on tarkoitus vähentää nopeasti, jotta Biitti itse osaisi varoa rasittamasta varvasta liikaa.

BTW parina viime aamuna on ollut aivan upea hankikanto. Olemme koirien kanssa nauttineet ulkoilusta; minä Kicksparkilla ja koirat kirmaten 🙂

Be First to Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *