Press "Enter" to skip to content

Biitti lammaspaimen

Tänään menin Jaanan innoittamana hänen, Bowwen, Biitin ja Flaksin kanssa paimentamaan lampaita Somerolle.  Ihan ekana menin Marikan ja Biitin kanssa kehään , jossa oli muutama lammas ja katsoimme, mitä Biitti puuhaa. Minulla oli niin kova työ itse selviytyä paimenen roolista, etten oikein kyennyt seuraamaan Biitin puuhastelua, mutta ehkä se jotenkuten meni, kun Marika päästi Biitin kehään vielä toistamiseen 🙂 Ainakin pari kertaa Biitti hieman yritti näykätä lammasta takajalasta.

Väliajalla otin Flaksin haistelemaan lampaan hajua aitauksen viereen ja kun lampaat tulivat lähelle, Flaksi olikin niistä kiinnostunut.

Toisella kerralla jouduin kehään yksin Biitin ja lampaiden kanssa ja ehkä Biitti olisi homman hallinnutkin, mutta minulle kävely takaperin lampaiden keskellä meinasi olla ylivoimaista 🙂  Joka tapauksessa  Biitti teki muutaman ihan hyvän noudon ja minä ehkä näykkäsyjen pelossa komensin sitä vähän liikaakin. Toisaalta olisi pitänyt kovasti kehua, kun haki lampaat. Meinasi olla ihan ylivoimaista. Joka tapauksessa oli hauskaa ja meidän lisäksemme paikalla oli beussiporukoista myös Eija Reiskan kanssa.

Kuviakin otettiin, mutta valitettavasti ilman muistikorttia 🙂  Otin kuitenkin pari kuvaa Bowwesta toisella kameralla, joten laitetaan siskon likan kuva muistoksi paimennusreissusta.

Be First to Comment

 1. jaanakin

  Ihan älyttömän mukavaa, että olitte mukana, kiitos seurasta!!!!
  Älä Anne huoli, kaikki ohjaajat ovat eka kerralla enemmän kuin pihalla.
  Minä olen pyörinyt kehän keskellä kuin karuselli, tehnyt valtavia nurejehvi-loikkia estääkseni koiraa ja paaaljon muuta ;-). Paimennuksessa on vaan niin monta liikkuvaa osaa, että ei siinä ohjaaja/paimen helpolla pääse.

  Biitti on onneksi nöyrä ja tottelevainen ja jahka se ymmärtää mitä siltä halutaan, teidän homma alkaa taatusti sujua.

  Bowwe on varsin väsynyt ja tyytyväinen itseensä, vaikka tassut ”paloivatkin” taas karrelle kehässä. Täytynee sekoitella taas ”ihmevoidetta” tassuihin.

 2. Sonja

  Hyvä siitä se lähtee!
  Koiran hallinta ja samalla kävely taaksepäin on melko haastavaa mutta harjoitus tekee mestarin tässäkin lajissa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *