Press "Enter" to skip to content

Flaksi paimenessa

Olen käynyt muutaman kerran Biitin kanssa paimenessa ja tänään pääsi Flaksikin ensimmäisen kerran tosi toimiin.  Flaksi on ollut jo mukana muutaman kerran häkin ulkupuolella saamassa hajua lampaista ja joka kerran on näyttänyt innokkaammalta.

Arvasin jo melkein mitä on tulossa, kun Flaksi tärisi valmiiksi saatuaan lampaat näköpiiriinsä.  Menin häkin sisäpuolella koira liinassa ja Flaksi veti aivan älyttömästi lampaiden luo.  Siinä hetki käveltiin ja Marika kehotti päästämään liinasta irti, jolloin välittömästi oli myös piru irti. Flaksi lennätti lampaita ympäri häkkiä valtavan innoissaan ja minä ja Marika yritimme saada sitä kiinni ja samalla Marika yritti estää sitä paukuttamalla sauvalla sen eteen maahan. Flaksi ei edes nähnyt mitään sauvaa tai siitä välittänyt mutta vihdoin viimein saimme koiran kiinni. Oli takula huvittavaa seurattavaa niille, jotka seisoivat kehän ulkopuolella odottamassa vuoroaan.

Yritimme vielä toisen kerran niin, että Marika seisoi sauvan kanssa lampaiden keskellä ja yritti estää Flaksia tulemasta liian lähelle, mutta sauva ei ollut Flaksille edes hidaste saatika este. Tällä kertaa olimme kuitenkin tarkkana ja saatiin liinasta kiinni ennenkuin homma levisi aivan käsiin.

Harjoitus lopetettiin siihen, että yritin rauhoittaa koiraa ja heti kun rauhoittui, otimme pari askelta kohden lampaita ja kun alkoi vetää, menimme poispäin. Jos joskus vaikka Flaksille selviäisi, että lampaita paimennetaan rauhallisesti ja vähän kauempaa.

Marika totesi, että nyt näimme, että koira ei pelkää lampaita,  se syttyi niihin heti,  mutta että vähän olisi saatava tottelevaisuutta ja itsehillintää lisää pieneen päähän.  Seuraavan kerran kokeillaan aikaisintaan kuukauden päästä ja kotiläksynä siis jonkinlainen pysähtymiskomento 🙂

Be First to Comment

 1. jaanakin

  Voooi Flaksia, otti lampaat varmaankin enemmän leikkikaverinaan. Ihmetys vallan suuri, kun villakerät pinkoivat karkuun ja sekös pienen vauhtia vaan lisäsi!
  En halua lannistaa, mutta kokemuksesta voin kertoa, että se pysähtymiskäsky ei välttämäti lambien kanssa vielä onnistu. Onneksi rauhallinen käytös lampailla on näin alussa ja pennulle helpompi opettaa. EHKÄ. 😉

 2. Joo sehän oli puhdasta leikkiä ja ehkä saalista jos jotain. Ja on tiedossa, että ei vielä pitkään aikaan (jos koskaan) tuota saa komennolla tottelemaan noin jännässä tilanteessa. Mutta ehkä se jossain vaiheessa alkaa tosiaan oikeasti paimentaa, hope so 😉

 3. Tanja

  Tuo innokkuus kuulostaa tosi tutulta 🙂
  Mutta kyllä ne korvat vielä löytyvät. Se on hienoa, että ainakin intoa ja iloa löytyy!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *