Press "Enter" to skip to content

Heinävedellä

Viime viikon lauantaina jätimme Hyrynsalmen ja siirryimme Heinävedelle viettämään toista lomaviikkoa. Myös tämä mökki on kaukana naapureista ja keskellä metsää pienen erämaajärven rannalla. Ympärillä on hienot metsämaastot koiraharrastukseen.

Viikko on ilmojen puolesta jatkunut edellisen kaltaisena eli kuumaa on. Biitin kanssa on jatkettu kuumuudesta huolimatta metsäjälkiharjoituksia ja edistymistäkin on tapahtunut. Tiedä sitten, että onko järkevää harjoitella metsäjälkeä 30 asteen kuumudessa rutikuivassa metsässä. Jos harjoitukset ovat raskaita koiralle, ovat ne sitä myös perässä puuskuttavalle ohjaajalle.

Tottista ei ole juuri jaksettu tässä kuumuudessa jauhaa, mutta eilen teimme esineruutuharjoituksia.

Koirat ovat uineet joka päivä ja Biitin uimaharjoitukset ovat edenneet pisteeseen, että Bitti menee damin perään itse ja ilman uimaliivejä. Biitin uimalenkit eivät ole vielä kovin pitkiä, mutta se kuitenkin ui. Koira siis on lähes neljä vuotinen ennenkuin oppi uimaan kun taas pentunsa oppi noin reilun kahden kuukauden ikäisenä. Onneksi pennut eivät tuossa suhteessa tulleet äitiinsä.

Tänä aamuna oli merkillinen tapaus kun lentomuurahaiset olivat valloittaneet automme. Niitä oli satoja eri puolella auton ulko-osia ja ensin harjasimme niitä pois ja loput myrkytimme. Koiria ei oikein voi laittaa muurahaisia täynnä olevaan autoon. Hyrynsalmella näimme vastaavan ilmiön kun lentomuurahaiset olivat tehneet invaasion laiturille. Niitä oli siinä paksu kerros ja laiturilta putoavia napsivat kalat. En ole koskaan ennen törmännyt vastaavaan ilmiöön, joten mieleen tulee, että onko tässäkin helteellä joku osuus asiaan.

Tänään kävimme myös moikkaamassa Sonjaa (Black Carambas) laumoineen. Sonja muutti perheineen Heinävedelle viime viikonloppuna ihanaan hirsitaloon ja maalaismaisemaan. Oli mukava nähdä ja samalla todettiin, että jatkossa ei ehkä nähdä yhtä usein kuin ennen. Nyt kuitenkin näemme vielä perjantaina Kuopion näyttelyssä. Onnea Sonjalle perheineen uuteen kotiin.

Be First to Comment

  1. jaanakin

    Onko tuossa kuvassa Riemu ja Flaksi?
    Muutens, lähditte sitten parahiksi Hyrynsalmelta pois, sillä siellä on ollut kova myrsky tänään. Kyllä on Viitasaaren suuntaakin koetellut puuskat ja puhurit. Me vältyimme pahimmalta ollessamme matkalla Hankasalmelta takaisin möksälle. Välillä oli kyllä hurja keli ajella! Mukavaa lomailua teillenkin Heinikseen!

  2. Kyllä Flaksi on kuvassa Riemu-tätinsä kanssa.

    Sonja antoi vuorotellen muidenkin koiriensa leikkiä Flaksin kanssa, mutta Flaksi oli vielä vähän ujo ja pieni isojen koirien leikkeihin. Joka tapauksessa pennulle tekee tosi hyvää nähdä välillä vieraitakin koiria.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *