Press "Enter" to skip to content

Sawo show 2010 Kuopio

Loman loppumisen kunniaksi otimme osaa Biitin ja Doylen kanssa Kuopion kansainväliseen näyttelyyn. Tuomari oli alkuperäisestä vaihtunut ranskalaiseen Alain Pecoultiin, joka olikin oikein asiantunteva tuomari. Biitti muistutti beaucen karvatonta koiraa ja Doylenkaan osalta ei juuri odotettu tuloksia.

Aivan aluksi meinasi hermo mennä, kun yritimme puhua Flaksia sisälle näyttelyyn. Flaksilla ei vielä ole raivotautirokotusta ja näin kuumalla sitä ei haluaisi autoonkaan jättää, joten pyysimme, jos sen saisi ottaa alueelle mukaan. Portilla olivat tiukkana ja eivät antaneet lupaa (joka toki on ihan sääntöjen mukaista), mutta huomauttivat samalla, että sitä ei saa jättää myöskään autoon. Siinä olivat sitten keinot vähissä ja vein kuitenkin koiran auton ja takaluukun jätin auki ja peitin lasit lakanoilla. Eihän Flaksi onneksi kovin kauan siellä joutunut olemaan. Pelottaa vaan, että kun luukun jättää auki, niin joku voi varastaa pennun.

Kun lopulta selvisin kehän ulkopuolelle, oli kehä juuri alkamassa. Doyle esiintyi heti ensimmäisenä koirana ja sai punaisen nauhan. Biitti oli avoimissa nartuissa ja sai myös punaisen nauhan. Tähänkin liittyi sellainen kummallisuus, että kehäsihteeri ja tuomari eivät ilmeisesti etukäteen olleet keskustelleet laatuluokan väreistä ja Biitille ensin annettiin sininen nauha, joka sitten korjattiin punaiseksi. Näin kävi myös ERIn koirille, jotka ensin saivat punaiset nauhat.

Tuomari oli mielestämme oikein asiantunteva ja huomautti ainakin meidän koirien osalta ihan oikeista asioista. Doylen turkki tosiaan on kahden viikon uimisen jäljiltä todella kihara ja ajattelinkin, että siitä tulee huomautus. Biitin olemattomasta turkista sen sijaan ei erityisesti huomautettu, mutta koirasta saa kevyemmän kuvan kuin mitä se täydessä turkissa on. Seuraavassa vapaa käännös englanninkielisistä arvosteluista.

Tomeran Doyle AVO EH2

Hyvän kokoinen, hyvät mittasuhteet, keskinkertaiset kulmaukset. Turkki lainehtii liikaa, häntä hieman lyhyt. Värimerkkien pitäisi olla kirkkaammat, hyvä pää, hyvät silmät jotka voisivat olla tummemmat, oikeanlaiset korvat, erinomainen luonne. Liikkeet hieman ahtaat takaa, hyvät sivusta. Voisi olla sulavampi.

Pikkujalon Bad Beat AVO EH4

Hieno narttu, hieman kevyen puoleinen. Hyvät mittasuhteet, hieman pitkänpuoleinen ja syvä ylälinja. Erinomaiset kulmaukset, hyvä pää, erinomaiset silmät. Liikkeet hieman ahtaat takaa, sivusta ok, mutta askel voisi olla vetävämpi. Erinomainen luonne.

Tuttuja oli Petti Illin, Mimma Jopon sekä Sonja Bataillen kanssa. Bataille oli ROP; Onnea Sonjalle.

Be First to Comment

  1. jaanakin

    Hahaaa, mitenkähän nuo tuomarit ja kehäsihikset sitten sekoilevat kun taas palataan siihen entiseen malliin…
    Hyvät arvosteluthan tuomari lausui! Onnesta olkoon!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *