Press "Enter" to skip to content

Koirien kanssa on aina varauduttava ylimääräisiin menoihin

Viikonloppuna näyttelyssä kepo huomasi Biitillä lohkeaman alaetuhampaassa. Lohkeama oli aika suuri ja lähes ienrajaan asti, joten käynti lääkärissä tuli pikaisesti ajankohtaiseksi. Sattui samalla, että viime yönä Joycen yläleuka turposi voimakkaasti silmän alapuolelle asti ja hammasvaurio tuli siitäkin heti mieleen. Lisäksi Doylella on jo pidempään silmät punoittaneet ja korviakin hieman kutissut. Eikun koko porukka autoon ja eläinlääkäriin.

Ekana katsotiin Joycen poski ja eläinlääkäri epäili samaa kuin minäkin, että leukaluussa on voimakas tulehdus ja paise. Koira sai heti rauhoituksen anestesiaa varten ja niinhän sieltä löytyi pinnallisesti murtunut poskihammas, jonka juuri oli pahasti tulehtunut ja tulehdus oli jo osin levinnyt leukaluuhun. Onneksi sain ajan toimenpiteeseen heti tänään koska leuan ja hampaan on täytynyt olla todella kipeät. Hammas poistettiin ja leukaluukin oli haurastunut niin että sitäkin jouduttiin poistamaan. Joskus tulee mieleen, että miten ei huomaa, että koiralla on todella kovat kivut. Joyce ainakin on todella hyvä peittämään kiputilansa.

Biitin hammasta tutkittiin ja todettiin, että vaurio on niin suuri, että hammas tullee kuolemaan. Eläinlääkäri ehdotti juurihoitoa, koska hammas on heti kulmahampaasta seuraava ja tukee kulmahammasta. Jos sen poistaa, niin kulmahammas on alttiimpi vaurioille. Biitille varattiin uusi aika varsinaista toimenpidettä varten.

Ja sitten Doyle-riepu antoi taas niin kauniisti katsoa silmiään ja korviaan. Silmissä oli sidekalvon tulehdus ja korvissa melko paha hiiva. Liekö Doylella ikä sopiva kaikenlaisille tulehduksille vai onko kyseessä jotain muuta, selviää kuurien jälkeen.

Kaikenkaikkiaan mukaan tuli muovikassillinen erilaisia lääkkeitä ja hoito-ohjeita ja maksoi toimenpiteineen ja lääkkeineen 1138,- ja Biitin juurihoito on vielä vallan tekemättä. Suosittelen kaikkia ottamaan vakuutuksen koiralleen ainakin lääkärikulujen varalta.

Be First to Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *