Press "Enter" to skip to content

Paimennustaipumuskoe Vehmaalla

Suomen Beauceron ry järjesti epävirallisen paimennustaipumuskokeen ja tuomariksi oli paikalle saatu Ranskasta varsinainen guru herra Pillard, joka on Ranskan kennelliiton paimennuskomitean jäsen, SCC:n virallinen paimennuskouluttaja ja Ranskan beauceronyhdistyksen paimennustoimikunnan puheenjohtaja. Hän myös kasvattaa beauceroneja (paimenia) kennelnimellä de la Prahas.

Veimme taippariin Biitin ja Doylen ja sen lisäksi oli Pikkujalon pentueesta mukana myös Butte, Pimu, Riemu ja Retu. Oli todella mukavaa nähdä niin monta Pikkujaloa tapahtumassa. Paikalla oli myös pentueen isä Drago.

Itse taippari eteni niin, että ensin tuomari otti muutamia tottelevaisuusliikkeitä nähdäkseen, että onko koira ohjaajansa hallinnassa. Sen jälkeen saatettiin kiertää muutama kerta lammasaitauksen ympäri tai jos koira oli kiinnostunut, mennä suoraa aitaukseen. Riippuen koirasta, sitä pidettiin ensin taluttimessa tai päästettiin heti paimentamaan. Oli mielenkiintoista nähdä koirien reaktiot lampaista. Suurimmalla osalla oli todellakin taipumusta paimentamiseen kuten paimenkoiralle sopiikin.

Biitti paimensi oikein hyvin, mutta hieman taipumus oli siirtynyt syrjään johtuen muusta koulutuksesta. Biitti aika paljon odotti Timolta ”lupaa” tehdä töitä. Hra Pillard sanoikin, että normaalisti taipumus Ranskassa testataan nuoremmilla koirilla, joilla muu koulutus ei vielä ehtinyt vaikuttaa taipumukseen.

Doyle piti taas hauskaa koko rahalla. Puolivuotias koira asteli kehään täysin itsevarmana ilman minkäänlaista pelkoa ja ryhtyi lennättämään lampaita ympäri kehää. Tuomari sanoi, että koira on nuori ja leikkii, joten varsinaista taipumusta ei vielä voi varmasti todeta, mutta piti koiraa lupaavana.

Muista Pikkujaloista oli taipumusta kaikilla muilla paitsi Riemulla, joka pääasiassa leikki lampaiden kanssa ;-D

Päivä oli oikein onnistunut ja mielenkiintoinen. Suuret kiitokset siitä järjestäjille.

Biitti paimentaa

Doyle paimentaa

Be First to Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *