Press "Enter" to skip to content

Mennyttä ja tulevaa

Vuosi on taas vierähtänyt ja on aika summata mennyt kausi.

Ensin kasvateista:

Hienoja uutisia saattiin B-pentueesta kun kaksi kasvattia, Riemu ja Retu valioituivat. Riemusta tuli kansainvälinen näyttelyvalio ja Retusta Suomen muotovalio. Ei hassunpi tulos kasvattajan kannalta. Onnea ja kiitoksia omistajille Sonjalle ja Elisalle.

Retu sai myös käyttöpuolelta hienoja tuloksia eli PK-hausta tuli avoimen luokan koulutustunnus. Onnea Elisalle myös siitä ja ensi vuonna sitten kohti kolmosluokaa.

Kuluneena vuonna B-pentuetta luonnetestattiin ja kaikki testatut (Retu, Riemu, Lilli ja Biitti) pärjäsivät testissä hienosti.

Omalta kantiltani vuoden suurin tapahtuma oli huhtikuussa Biitille syntynyt hieno F-pentue; seitsämän urosta ja yksi narttu, jotka kaikki olivat terveitä ja elinvoimaisia pentuja. Toistaiseksi on kaikki mennyt pentujen osalta hyvin. Ne saivat hyvät kodit ja ovat elelleet kesän ja syksyn pentuelämää. Kaikki pennut vaikuttavat luonteeltaan mukavilta eikä ulkonäkökään ole hullumpi. Terveyden osalta tiedämme enemmän kun lonkat ja kyynärät kuvataan ensi vuonna, mutta toistaiseksi ei mitään huolestuttavaa ole ilmennyt.  Loppuvuodesta yksi pennuista tuli takaisin omistajaperheessä puhjenneen allergian vuoksi eikä pennulle ole toistaiseksi löytynyt sopivaa uutta kotia.

Omista koirista:

Biitti sai jäljeltä ykkösluokan koulutustunnuksen syksyllä. Se oli hieno juttu, koska Biitin kanssa on jälkeä harrastettu aika vähän ja puoli kautta meni pennutuksessa. Jälkeä alettiin harjoitella tosissaan vasta heinäkuun loppupuolella. Kesällä Biitti luonnetestattiin (189 +++) ja syksyllä MH-luonnekuvattiin.

Doyle kävi alkukesästä käyttäytymiskokeessa ja suoritti sen hyväksytysti. Toinen merkittävä tapahtuma Doylen elämässä oli pentue Buten kanssa. Doyle on Carnimiries kennelin 8 pennun isä. Syksyllä Doyle kävi MH-luonnekuvauksessa.

Surullisiakin uutisia tuli syksyllä kun Laurus menehtyi äkillisesti keuhkokuumeeseen. Muuten koirat ovat olleet terveitä.

Syksyllä aloin paimennusharrastuksen Biitin kanssa ja olen siellä käynyt lähinnä koiran – ja omaksi iloksi ja mielenkiinnosta paimenkoiran kouluttamista kohtaan. Biitti on ollut siinä hyvänä apuvälineenä :).

Muutamassa näyttelyssäkin on käyty koti- ja ulkomailla, mutta tänä vuonna ei ole ollut mainittavaa menestystä.

Ensi vuoden suunnitelmia kasvattien varalle:

Ensi vuonna on F-pentueen lonkka- ja kyynärkuvaukset.

Koulutuspuolella jatkuvat keväämmällä viikottaiset hakuryhmän harjoitukset. Harjoitukset ovat avoimia kaikille Pikkujalon kasvateille.

Toukokuussa Pikkujalo tarjoaa Somerolla paimennusillan kasvateilleen.

Toukokuussa on myös erikoisnäyttely ja epävirallinen jalostustarkastus, joihin molempiin toivomme kasvattiemme runsasta osanottoa.

Suunnitelmia omien koirien osalta:

Doylen kanssa on tarkoitus saada hausta ainakin alokasluokan koulutustunnus ja käydä lisäksi luonnetestissä. Lisäksi on suunnitelmissa lähteä Doylen kanssa kesäkuussa Ranskaan jalostustarkastukseen.

Biitin kanssa jatketaan jäljellä, jossa kilpaillaan avoimessa luokassa toivottavasti menetyksellä. Biitillähän on tukeva pohja myös hausta, joten ehkä alamme harjoitukset myös etsintäkoetta ajatellen.

Flaksi-poika jatkaa hakuharjoituksia ja ehkä syksyllä mietitään jo käyttäytymiskoetta.

Biitin ja Flaksin kanssa on tarkoitus jatkaa myös paimennusharjoituksia. Jos vaikka joskus uskaltautuisi johonkin farmikisaan.

Jollain kokoonpanolla käymme myös muutamassa näyttelyssä koti- ja ulkomailla.

Kiitoksia kuluneesta vuodesta kasvattien omistajille, yhteistyökumppaneille ja ystäville sekä koirahoitolan asiakkaille. Hyvää ja menestyksellistä Uutta Vuotta 2011.

Be First to Comment

 1. jaanakin

  Hyvää Uutta Vuotta Pikkujaloon kaikille!

  t;-)jaaankin

 2. Hyvät uudet vuodet myös teille 🙂
  Ja tosi kivaa, paimennustapahtuma 😀 Mekun ollaan oltu niin laiskoja ja saamattomia, ettei vaan millään tunnu pääsevän sinne Somerolle…

  • Teidän kannatisi käydä Ticon kanssa paimentamassa. Se on just sopivassa iässä aloitella paimennusta. Ei se myöhäistä ole tietenkään Butenkaan kanssa.

 3. Tanja

  Hyvää ja menestyksen täyteistä uuden vuoden jatkoa Pikkujalon porukoille!
  Nähdään paimenessa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *