Press "Enter" to skip to content

Turku KV

Turun näyttelyyn ilmoitimme Biitin käyttöluokkaan ja Flaksin pentuihin. Näyttelyssä piti alunperin olla tuomarina ranskalainen Jacques Medard Rinquet, mutta viime hetkellä tuomariksi vaihtui Tapio Eerola. Tiedä sitten, että oliko beussi-ihmiset saanut liikkelle tuomari vai joku muu asia, mutta kaiken kaikkiaan niitä oli näyttelyyn ilmoitettu huimat 22. Tuomari oli odotetusti tarkka, ja SA:n arvoiseksi katsoi vain 6 koiraa.

Ensin esiintyi urospennuissa Flaksi ja serkkunsa Tico (Carnimiries Fanaticus). Serkkupoika veti tänään pidemmän korren ja sai KP:n ja oli ROP-pentu. Flaksikin sanallinen arvostelu oli ihan hyvä.

Narttupennuissa piti olla Flaksin serkkutyttö Pinkkis (Carnimiries Fabienne), mutta se myöhästyi kehästä järjestäjien virheen vuoksi. Onneksi saivat kuitenkin laatuarvostelun kehän lopuksi ja hyvän sellaisen.

Narttujen avoimessa luokassa esiintyi kasvattini Butte, jota tuomari rokotti tänään aika ankaralla kädellä liikkeistä. Tosin liikkeet eivät kyllä olleet yhtään Buttemaiset. Olisiko koiralla ehkä jossain kipuja?

Koko kehän viimeisenä esiintyi meidän Biitti, joka tänään sai arvosanan “erittäin hyvä”. Tämä oli tältä tuomarilta ihan odotettu laatuarvostelu Biitille. Hieman ihmettelyä arvostelussa aiheutti tasapurenta. En tiedä, että miten Biitti irvisteli hampaita näytettäessä, mutta tasapurentaa sillä ei ole eikä se ole ikinä ennen saanut hampaista mitään virhekommetteja.

Kaikenkaikkiaan ihan mukava näyttely, vaikka ei meille ihan huippupalkintoja tullutkaan. Kovasti lämmitti Carnimiries kasvattien hyvä menestys tiukalta tuomarilta. Ei hassunpia nuo Buten ja Doylen pennut 🙂 Kiva oli nähdä taas tuttuja ja onnea kaikille menestyneille ja erityisonnittelut Heidille Ticon ja Pinkkiksen menestyksestä.

Flaksin arvostelu (PEK 2):

Vajaa 9 kk. Ikäisekseen nopeasti kehittynyt ja hyvinkin junioriluokan oloinen. Hyvä pää, silmät, purenta ja korvat OK. Voimakas rintakehä ja raajaluusto. Pysty lantio ja alas kiinnittynyt häntä, joka nousee korkealle liikkeessä. Tasapainoiset kulmaukset. Oikea karvapeitteen laatu. Riittävä askelpituus.

Biitin arvostelu (KÄY EH):

4 v. Hieman kevyt. Oikeat mittasuhteet. Oikea pään tyyppi. Kuono voisi olla hieman pidempi. Silmät ja korvat OK. Tasapurenta. Rintakehä ja raajaluusto hieman kevyet. Tasapainoiset kulmaukset. Sisäkiertoiset etuliikkeet. Riittävä askelpituus.

Flaksi (Pikkujalon Flat Call)
Biitti (Pikkujalon Bad Beat)

Be First to Comment

  1. jaanakin

    Voi puskone-Flaksikin ihan oikeassa näytelmässä! Onnesta olkoon tuloksista, ei se voitto vaan osallistuminen, vai miten se meni!

  2. Kiitoksia 🙂 Ja eihän itse suloisuudelta Butelta voi tulla muuta kuin hienoja pentuja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *