Press "Enter" to skip to content

NE-Matkalla osa 3 9.-12.5.

Perjantaina alkoi lomamme loppuosa kun käänsimme aamulla auton nokan kohti pohjoista ja hurautimme noin 1000 km ajoittain reippaassa rankkasateessa Tanskan Roskildeen. Ajoimme tällä kerralla mantereen ja Iso-Beltin sillan kautta. Kilometrejä tuli hieman toistasataa lisää, mutta toisaalta säästimme lauttamaksun ja siltamaksun erotuksen. Sekä rahallisesti että ajallisesti molemmat vaihtoehdot ovat suunnilleen yhtä hyviä – olettaen että kummallakaan reitillä ei ole ruuhkaa. Tällä kertaa tosin ruuhkaa oli ainakin meidän reitillämme, heti Fynin puolella meni puolisen tuntia ylimääräistä kun tietyön lisäksi joltakulta oli hajonnut venetraileri tielle.

Tanskassa meillä oli etukäteen vaikeuksia saada hotellihuonetta kun Köpenhaminassa oli samana viikonloppuna Euroviisut, mutta onnistuimme kuitenkin lopulta saamaan ihan kohtuuhintaisen, joskin hieman nuhruisen huoneen Hotel Prindsenistä. Hotellissa oli majoitteneena paljon näyttelyporukkaa.

Lauantaiaamuna oli lähdettävä heti aamupalan jälkeen näyttelypaikalle, koska meitä ennen oli vain kolme koiraa. Itse näyttelypaikka ja kaikki järjestelyt olivat luultavasti parhaat, joissa olen koskaan ollut. Vaikka edellisenä yönä oli satanut aika rankasti, ei näyttelyalueen ruoho ollut vielä yhtään savista ja käytävät olivat asfalttia tai soraa. Lähes kaikkialla oli näyttelytelttoja ja niitä varten olikin hyvin suunnitellut alueet ja kehät.

Beusseja oli vain kolme eli Hit ja kaksi norjalaisen kasvattajan (luullakseni) omaa kasvattia. Hitin osalta ei mennyt ihan putkeen eli Hit peruutti heti tuomarin edessä ja siitä tuomari ei tykännyt. Lausunnossa moitittiin lyhyttä alaleukaa, liian kapeaa rintaa ja tällä kerralla jaloissa oli vikana kyynärvarren pituus. Tuomari ei vaivautunut katsomaan ollenkaan liikettä, joten se jäi arvostelematta. Tulosena EH ja luokkavoitto ainoana luokassaan.

Hit du Jardin d’Elisee NUO EH1 Tuomari Ilona Onstenk-Schenk Hollanti

”23 months, medium size, very good feminine head, dark eyes, complete teeth, prefer a little more under jaw, good bone and feet, should have more fore chest for the age, in front sufficient in back well angulated, upperarm could be longer, good coat, should have more confidence.”

Näyttelytuloksen selvittyä jouduimme vielä hetken odottelemaan eläinlääkärin tuloa paikalle, jotta saimme ekinokokkoosilääkityksen. Jos nyt jotain moitittavaa keksii, niin missään ei etukäteen sanottu, että eurot kelpaavat yhtä hyvin kuin kruunut (jopa hyvällä kurssilla) ja nostimme automaatista kruunuja turhaan.

Kun lääkityskin oli hoidettu, lähdimme ajelemaan kohden Ruotsia. Meillä oli lyhyt parin sadan kilometrin ajomatka Ljungbyhyn ja siellä Hotel Terrazaan, joka oli keskustassa torin laidalla aivan puiston kupeessa. Koska aikaa oli, ajelimme nytkin poikkeusreittiä, eli Helsingöriin ja sieltä lautalla Helsingborgiin. Lautta on hieman kalliimpi kuin silta, mutta ajomatka huomattavasti lyhyempi.

Sunnuntaina ajoimme Ruotsin läpi Tukholmaan ja iltalautalla Helsinkiin maanantaiksi. Kotona odottivat hyvin hoidetut koirat ja koti, kiitos Päivi ja Mika.

Kaikkialla oli näyttelytelttoja
Kaikkialla oli näyttelytelttoja

Vähän Hit jännitti tuomaria
Vähän Hit jännitti tuomaria
Eläinlääkärin vastaanotto
Eläinlääkärin vastaanotto
Taukopaikalla jossain Etelä-Ruotsissa
Taukopaikalla jossain Etelä-Ruotsissa

Be First to Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *