Press "Enter" to skip to content

Paimenpojat

Tänään pääsivät poikkeuksellisesti paimeneen Flaksi ja Rico. Yleensä olen kerran viikossa käynyt paimenessa Biitin kanssa, mutta tänään siis Biitti luovutti vuoronsa pojilleen.

Flaksi otettiin ensin. Sillähän on jo ennestään kokemusta lampaista yhden paimennuskerran verran ja aitauksen vieressä se on seissyt katselemassa ja ottamassa tuntumaa lampaisiin useita kertoja. Otin Flaksin liinaan ja ensin teimme pari kierrosta lampaiden perässä. Sitten Marika tuli apuun ja laskimme liinasta irti ja Marika paukutteli sauvalla liian innokkaan paimenen eteen hilliten sen ryntäystä lampaille. Aika nopeasti Flaksi oivalsi juonen ja alkoi pysytellä hieman lampaiden takana ja lopetti ryntäilyn. Intoa Flaksilla kyllä on ja taipumusta. Harjoitus oli oikein onnistunut.

Sitten olikin Ricon vuoro. Rico ei ole aikaisemmin nähnyt lampaita. Rico oli ennakko-odotuksista poiketen paljon nöyrempi ja kuuliaisempi kuin Flaksi lampailla. Se kiersi lampaita yllättävän hyvin ja hyvällä etäisyydellä eikä yrittänyt ollenkaan näykkiä. Ricon osalta voi todeta, että sillä on kiinnostusta ja taipumusta lampaisiin ja siitä voisi saada oivan paimenen. Olin positiivisesti yllättynyt Ricon harjoituksesta.

Vaikka Rico olikin tosi lupaava, niin jatkossa kuitenkin harjoitellaan taas Biitin ja Flaksin kanssa. Halusin vain nähdä Ricon taipumuksen ja ehkä joskus tuleva uusi omistaja innostuu sen kanssa paimennusharrastuksesta tai käyttäisi sitä jopa työkoirana. Koiralla siihen eväitä kyllä riittäisi.

Harjoituksissa oli mukana myös Tanja Jeffin kanssa. Jeff on tosi taitava paimen, joskin välillä vähän äänekäs 🙂

Valaistusoloista johtuen kuvat ovat valitettavasti hyvin heikkolaatuisia.

Flaksi
Rico
Tämähän on Ricosta lystiä

Be First to Comment

 1. jaanakin

  No voi hitsi, olisinpas ollut näkemässä!!! Me paimennettiin Bowwen kanssa iltavuorossa ;-).

 2. Tanja

  Niin Jaana, olisit ollut paikalla 😀
  Rico oli loistava! Se tajusi heti idean ja miten lampien kanssa käyttäydytään.

 3. Joo Rico oli parempi kuin Flaksi. Flaksi alkoi tehdä samoja kiemuroita kuin Biitti eli mielistellä minua tulemalla sivulle (vaikka sitä ei ole sille edes kunnoilla opetettu) ja tarttui paimensauvaan hampailla leikkiäkseen. Aivan on poika äitinsä kaltainen tuossa suhteessa.

  Marika sanoi, että Flaksin kanssa ei saa harjoitella tottiksen sivulle liikettä ennenkuin se on kunnolla oivaltanut paimentamisen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *