Press "Enter" to skip to content

Pentujen painot kääntyivät nousuun

Maidontuotanto ei Biitillä vieläkään ole kovin voimakasta, mutta ehkä sitä hieman enemmän tulee kuin ennen.  Pentujen painot ovat kääntyneet lievään nousuun, mutta kovin pieniä ne ovat. Nopeasti se tilanne kääntyy kun syntyessään olivat aika suuria.

Olen yrittänyt pentuja lisäruokkia, mutta laihoin tuloksin. Ne eivät suostu syömään tuttipullosta ja pipetillä ruokkiessa maito valuu suupielistä ulos. Onhan se emon maito varmasti paljon parempaa kuin teolliset vastikkeet.

Jostain luin etukäteen, että jokainen pentue on erilainen ja nämä kaksi minun ovat todella sitä. B-pentueen äidillä Railla maitoa tuli niin, että pentujen ei tarvinnut sitä edes imeä. Pentujen kaksi ensimmäistä viikkoa olivat silloin kasvattajalle helppoja – ei tarvinnut kuin käydä laskemassa lapset aamuisin ja vaihtaa puhtaat aluset. Emo piti huolen kaikesta muusta.  Tokihan pentujen kanssa seurusteltiin heti alusta, mutta muuten ei tarvinnut keinoemoksi muuttua.

Nyt on toisin. Kasvattajan rooli on paljon vastuullisempi. Koko ajan joutuu pentuja tarkkailemaan  ja täytyy yrittää niitä syöttää ja punnita tuon tuosta. Biitti on todella hyvä äiti muuten ja ei ole sen vika, että maitoa ei heru. Luultavasti syy on jotenkin hormonaalinen. Toivossa kuitenkin vielä olen, että maitoa laskeutuisi, koska pennut imevät sitä tosi innokkaasti.   Ja ei se syöttäminenkään niin raskasta olisi, jos ne suostuisivat tuttipullosta syömään tai edes pipetillä.

Pennut ovat kuitenkin virkeitä ja ne kehittyvät painoa lukuunottamatta ihan normaalisti. Ne liikkuvat pentulaatikossa paljon ja kiipeilevät jo emon päällä. Eroja luonteissakin voi jo havaita.

Be First to Comment

  1. jaanakin

    Tsemppiä yhä edelleen Anne ja Biitin murkulat!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *