Press "Enter" to skip to content

Pentutestaus

Tänään sitten oli pentutestaus. Pentutestauksen tarkoituksena on löytää pennuille sopivat kodit ja se antaa samalla viitteitä siitä, miten pennun kanssa tulee toimia tässä vaiheessa heikompien ominaisuuksien vahvistamikseksi. Pentutestaus ei kerro, mitä koirasta tulee aikuisena. Heikostikin pentutestauksessa menestyneestä voi tulla hyvä käyttökoira ja taas vastaavasti toisin päin. Testaajana toimi Pekka Korri opaskoirakoululta.

Hyvät uutiset olivat, että kaikkien pentujen hermorakenne oli testissä joko hyvä tai erittäin hyvä eli yli keskivertopentujen. Hermorakenne on erittäin tärkeä ominaisuus käyttökoirallla. Jos hermorakenne on huono, eivät muut ominaisuudet pysty korvaamaan sitä. Hermorakennetta ei voi koiralle kouluttaa, se joko on hyvä tai ei ole.

Toinen kaikille yhteinen hyvä piirre oli, että kaikki olivat ääniherkkyyden testauksessa keskivertoa parempia.

Kolmas lähes koko pentueelle yhteinen ominaisuus oli, että pennuilla oli tässä vaiheessa melko vähäinen taistelutahto ja osin saalisvietti. Onni on, että näihin voi vaikuttaa ja tarvittaessa koulutuksella parantaa ja vahvistaa huomattavasti.

Pari pentua oli toimintakyvyltään hieman alle keskiverron, mutta pääosin toimintakyky oli keskivertoa parempi.  Vähäisemmän toimintakyvyn omaaville pennuille on tärkeää löytää kodit, jossa ne saavat riittävästi virikkeitä.  Korri suositteli näille pennuille peltojäljen sijaan rautatieasemalla käyntiä 🙂

Kokonaisuutena pentutesti vahvisti kasvattajan näkemyksiä pentujen ominaisuuksista, mutta pari pientä yllätystäkin löytyi.  Eiköhän tämän perusteella saada oikeat kodit pennuille 🙂

Be First to Comment

  1. jaanakin

    Ja sehän se tärkeää onkin, että jokainen pääsee itselleen sopivimpaan kotiin!

  2. Katja

    Hienoja uutisia :-). Täällä odotellaan innokkaina uutta perheenjäsentä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *