Press "Enter" to skip to content

Röykän kyläkisat

Saimme alkuviikolla peruustuspaikan Röykän hakukisoihin ja pitihän vielä yksi tänä vuonna kokea.

Emme harjoitelleet yhtään normaalia enempää, mutta sekoitimme Biitille pakkaa niin, että minä ohjasin maaston ja kepo tottiksen.

Päivä alkoi henkilöetsinnällä. Biitti otti heti etusivulta hyvän piston myötä ensimmäisen maalimiehen ja ilmaisi sen hyvin. Tästä jatkoimme toiseen etukulmaan, josta koira palasi myös rulla suussa. Lähdin näytölle ja ilmaisu osottautui vale-sellaiseksi. En vielä hermostunut, mutta ikävä kyllä myös seuraava muutoin hyvä pisto päättyi valeilmaisuun ja henkilöetsintä oli siinä.

Ensimmäisestä maalimiehestä ja sen ilmaisusta tuli täydet pisteet, työskentelystä vain muutama, kun tuomari ei juuri ehtinyt työskentelyä nähdä. Yhteensä henkilöetsinnästä tuli 52 pistettä ja tuomarin kehut ohjaajan ja koiran hyvästä suhteesta. Jos jotain hyvää esityksestä hakee, niin koira oli innokas ja teki kauniit pistot.

Päätimme taas totuttuun tyyliin jatkaa kisaa loppuun maksettuna harjoituksena. Seuraavana vuorossa oli esineruutu. Biitti irtosi hyvin ja kävi noukkimassa esineen ekalla pistolla läheltä etureunaa. Esineen nouto oli kuulemma päivän nopein suoritus ja 28 pistettä. Pari pistettä meni siinä, kun Biitti pudotti esineen ennen luovutusta.

Seuraavaksi ajeltiin kentälle ja vuorossa oli tottelevaisuus. Kepo kertoo tarkemmin:

Biitti oli kentälle mennessä aika vaisun tuntuinen, ja ajattelin ettei tästä taida tulla paljon mitään. Meillä oli ensimmäisenä paikallaolo, ja ilmoittautumisen jälkeen Biittiä paikallamakuupaikalle seurauttaessani fiilis parani, sillä Biitti seurasi melko halukkaasti. Paikalle jättö oli ok, ja tunsin oloni hieman varmemmaksi.

Kun pari (beauceron myös, Punasukan Sinisiipi – meille tuntuu aina osuvan pariksi toinen beussi, jos vain mahdollista) oli tehnyt hypyt, hain Biitin paikallaolosta, ja kaikki oli ok. Myös seuraaminen sujui ihan hyvin, tosin henkilöryhmässä Biitti hieman haahuili. Ensimmäinen pettymys tuli istumisessa, Biitti istui parin askeleen jälkeen reilusti ennakoiden, tosin pysyi asennossa myöhemmin tulleen käskyni ja irtaantumiseni ajan. Loppuosa meni niin kuin pitääkin.

Maahanmenossa ja luoksetulossa sama jatkui, Biitti istui parin askelen jälkeen ja meni sitten käskystäni maahan. Luoksetulo ok, joskin jäi kauas.

Tasamaanouto meni Biitin kykyjen ylärajoilla, luovutus hieman kaukaa ja pikaisesti, muuten on aina riski kapulan tiputuksesta. Hyppynoudossa Biitti meni ekalla käskyllä katsomaan estettä ja palasi sitten ilman käskyä luokseni. Uudella käskyllä Biitti teki kaikkien suureksi hämmästykseksi ilmavan hypyn ja haki esineen hypäten erittäin ilmavasti myös takaisin. Luovutus kuten edellä, mutta vielä hätäisemmin.

A-esteellä Biitti ylitti esteen mennessä ja otti esineen, mutta kiersi esteen palatessa. Luovutus tuttuun tyyliin. Eteenmenossa en enää riskeerannut ennakointia vaan katsoin käskyn jälkeen Biittiä ja annoin vielä käsiavun. Tuomari noteerasi katseen, vaan ei käsiapua. Itse eteenmeno sujui hyvin, tosin ensimmäisellä ”maahan”-käskyllä Biitti kääntyi minua kohti ja alkoi hiippailla luokse, mutta toinen tuotti toivotun tuloksen.

Kerrankin kaikista liikkeistä edes jotain pisteitä, ja kokonaistulos tottiksesta 74.

Kisassa oli mukavan rento tunnelma ja pieni kiva porukka (vain 6 koirakkoa). Mukana oli siis myös toinen beussi Punasukan Sinisiipi, jolle tuli tänään koulutustunnus. Onnittelut siitä. Tuomari Martina Matikaiselle erityiskiitos rennosta mutta tarkasta arvostelusta.

Tottistelemassa

Be First to Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *