Press "Enter" to skip to content

Vuoden 2009 saldo

Joulu ja vuodenvaihde meni matkustellessa ja jäi viime vuoden yhteenvetokin tekemättä, vaan ehtii sitä vieläkin.

Ensin kiitos kaikille kasvattieni omistajille hyvistä kodeista ja yhteistyöstä. Toivotan hyvää alkavaa vuotta 2010 ja onnellisia yhteisiä hetkiä lemmikkienne kanssa tänäkin vuonna.

Viime vuodesta jäi muutamia maininnan arvoisia huippuhetkiä mieleen.

Kasvattini Retu (Pikkujalon Bottom Pair) menestyi todella upeasti erikoisnäyttelyssä ollen VSP. Eikä menestys tähän loppunut, vaan Retu menestyi vielä tosi hyvin maailmannäyttelyssä ja palkittiin sielläkin vara-cacibilla. Retu myös aloitti kilpailemisen PK-haussa ja sai koulutustunnuksen alokasluokassa eikä kaukana ollut avoimen tunnuskaan. Vuosi oli mielestäni oikein onnistunut Elisalle ja Retulle.

Toinen maininnan arvoinen kasvateistani on Butte (Pikkujalon Bellybuster), joka epävirallisessa jalostustarkastuksessa Kirkkonummella sai luonteesta maininnan erinomainen ja ulkomuodosta erinomainen +. Virallisessa jalostustarkastuksessa Butte olisi näillä tuloksilla saavuttanut korkeimman ilman jälkeläisnäyttöä mahdollisen jalostusarvon. Hienoa Heidi ja Butte.

Kolmas hyvin menestynyt oli Riemu (Pikkujalon Bluff), joka parhaillaan on ”vaihto-oppilaana” Ranskassa ja on menestynyt hyvin siellä. Riemulla Kirkkonumella jalostustarkastuksessa luonne-osiosta tuli ”vain” erittäin hyvä, mutta nyt Ranskassa virallisessa jalostustarkastuksessa Riemulla on sekin osuus mennyt läpi erinomaisella tuloksella. Ulkomuodosta Riemu on koko ajan saanut Ranskan näyttelyissä pelkästään erinomaista, joten kaunis Riemu on ranskalaistenkin mielestä. Riemu sai heti alkuvuodesta upean pentueen. Onnea Sonja ja Riemu hienosta vuodesta.

Omista koirista muutama sana. Meidän vanharouva Joyce osallistui alkuvuoden Yliopistollisen eläinsairaalan kipututkimukseen. Kipuiluun saatiin sen verran apua luonnonlääkityksellä (so. kalaöljy), että Joyce saattoi osallistua pariin näyttelyyn, joista erkkarissa tulokseksi veteraaneissa ERI4 ja Karkkilassa sitten koko potti eli VSP ja VET ROP. Joycen näyttelyt on nyt sitten käyty ja Karkkilan tulokseen oli hieno lopettaa.

Laurus on elellyt rauhallista seniorielämää ja saanut akupunktiota ja kipulääkitystä niska- ja selkävaivoihinsa. Normaalielämä sujuu vielä melko hyvin, mutta jos Laurus tekee jotain normaalista poikkeavaa, kipuilu selvästi kasvaa. Lauruksen kanssa elellään päivä kerrallaan koiran ehdoilla.

Biitin kanssa käytiin Ranskassa jalostustarkastuksessa ja sieltä tuloksena saatiin luonteesta erinomainen, mutta harmittavasti ulkomuodosta ”vain” erittäin hyvä. Lisäksi Biitin kanssa on yritetty PK-haussa aloskasluokan tulosta useamman kerran, mutta huonolla menetyksellä johtuen rullailmaisun ongelmista. Tulevana vuonna ehkä siirrytään PK jäljelle (jos rullaongelmia ei saada korjattua) ja tarkoitus on myös tehdä Biitillä pennut.

Ja sitten viimeisenä vaan ei vähäisempänä Doyle, josta on kehittynyt kelpo uros. Doyle kävi parissa näyttelyssä ja erkkarissa (ERI2) ja yksi SERT saatiin kasaan. Kirkkonummen jalostustarkastuksessa saatiin sekä luonteesta että ulkomuodosta arvosana erinomainen. Kuluvana vuonna on tavoitteena aloittaa Doylen kilpailu-ura. Kiitos Petti hienosta koirasta.

Be First to Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *