Press "Enter" to skip to content

Beaucenpaimenkoirien erikoisnäyttely Kirkkonummella

Tänään oli beussien erikoisnäyttely. Näyttelyyn oli ilmoitettu satakunta beussia, mikä on kaikkien aikojen ennätys Suomessa. Tuomarina oli Jeannine Anjoran Ranskasta. Tuomarityöskentely oli todella tarkkaa ja esim. ylisuuret koirat saivat hylätyn automaattisesti.

Meiltä oli mukana omista koirista Doyle ja Joyce ja kasvateistani Butte, Riemu ja Retu.

Ensimmäisenä esiintyi Doyle junnuissa ja sai ERIn ja oli luokkansa toinen. Doyle esiintyi oikein hyvin ja ei esim. ollenkaan hyppinyt päin tuomaria. Lausunto löytyy uutisista.

Käyttöluokassa oli kasvattini Retu, joka voitti luokkansa ja meidän suureksi riemuksemme oli myös näyttelyn paras uros. Oli ilo nähdä, että tuomari arvosti tällä kerralla kooltaan pienempää urosta.

Ranskalaiseen malliin puolen päivän maissa oli lounastauko ja iltapäivällä jatkettiin narttukehillä.

Avoimessa luokassa esiintyi kaksi kasvattiani eli Riemu ja Butte. Molemmat saivat ERIn, mutta eivät sijoittuneet luokassaan (avoimessa luokassa oli 23 narttua). Ihan viimeisenä oli Joyce veteraaneissa saaden ERIn ja oli luokassaan 4. Joyce esiintyi myös oikein hyvin ja ei edes ontunut, vaikka oli koko päivän ollut autossa paikoillaan. Myös Joycen lausunto löytyy uutisista.Tomeran kennel oli ilmoittanut veteraaneihin isomummo Lillanin, joka on jo 14,5 vuotias. Lillan esiintyi myös ikäisekseen vielä vetreästi.

Näyttely huipentui ROPin valintaan ja tällä kerralla Retusta tuli VSP. Kisa ratkesi siihen, että Retu kantoi häntää innostuessaan hieman liian korkealla. Joka tapauksessa aivan mahtava suoritus Retulta ja loppuhuipennus oli todella jännittävä.

Päivä oli mitä mahtavin. Omat koirat saivat molemmat ERIn ja niin myös kasvatit Butte ja Riemu ja Retusta tuli VSP. Erityisen arvokkaaksi tulokset tekee se, että ne on saatu rodun erikoisnäyttelyssä arvostetulta ranskalaiselta rodun erikoistuomarilta. Valtaisat onnittelut Elisalle ja Retulle.

Doyle erikoisnäyttelyssä

Joyce erikoisnäyttelyssä

Be First to Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *