Press "Enter" to skip to content

Biitin kuulumiset

Biitin tassuja on nyt hoidettu useampi kuukausi ilman sanottavaa vastetta. Tassujen iho kuoriutuu kuin sisäisen kellon herättämänä noin 6 viikon välein eli siis kun uusi iho on kasvanut, se lähtee melkein samantien kuoriutumaan. Tuntuu, että hoidosta ei ole mitään hyötyä, mutta toisaalta ei voi tietää, että minkä näköiset ne olisivat, jos ei olisi hoidettu ollenkaan.

Tammikuussa kun tassut olivat taas auki, hoitoon lisättiin tassujen verenkiertoa parantava Pentoxin. Sen lisäksi oli kipulääkitys ja antibiootti akuuttiin vaiheeseen sekä useampia ravintolisiä ja ulkoisesti vielä Vetramil-voide.

Näillä mentiin tähän asti kunnes reilu viikko sitten anturat lähtivät taas kuoriutumaan. Nyt kuitenkin tuntuu, että ne paranevat nopeammin eli uusi iho kasvaa anturoihin niin että kun anturan nahka irtosi, alla oli jo uutta tervettä ihoa.

Nyt viimeisimmän kuoriutumisen jälkeen Biitin ruoka vaihdettiin allergiaruokaan (Trovet OHD) , jossa proteiini on pilkottu. Sen lisäksi tassurasvaksi vaihdettiin Dermoscentin Bio Balm-voide, jossa on paljon rasvahappoja sekä antiseptista kajeputöljyä.

Hoito on edelleen hyvin kokeellista ja sisältää ruoan, lääkkeiden ja rasvaamisen lisäksi tassujen suojauksen. Varsinkin ulkona suojaus vaan on hankalaa, kun tossut sinkoilevat mihin sattuu. Sen sijaan sisällä käytämme sukkia rasvaamisen jälkeen ja varsinkin öisin. Ne auttavat rasvan imeytymisessä sekä estävät nuolemisen.

Meillä on nyt varalla kotona resepti kortisonia varten ja se on seuraava kokeilu jos/kun anturat lähtevät taas kuoriutumaan. Tämä hoito on sekä turhauttavaa että haastavaa, koska nyt hoidetaan vain oireita, koska taudin syntymekanismia ja syytä ei tunneta. Biitti itse on iloisella mielellä ja antaa hoitaa tassujaan todella hyvin. Urhea pieni tyttö :). Ja taudin nimihän on split pawpad.

Polkuanturasta kahdesta kohtaa kuoriutunut iho
Polkuanturasta kahdesta kohtaa kuoriutunut iho

Be First to Comment

 1. Petti

  No kyllä on vihon viimeisen kuuloinen vaiva mokoma! Olisipa hienoa jos löytyisi joku kikka kolmonen millä tassulit pysyisivät kunnossa! Tsemppiä hoitoon!

  • Viime viikolla Biitin tassut oli pahimmat kuin koskaan. Paljon pahemmat kuin kuvassa eli anturoista irtosi suuria kimpaleita.

   Nyt otettiin käyttöön se viimeinen kokeilu eli alettiin kortisoni. Sen lisäksi menee antibiotti, kipulääke ja Pentoxin + rasvaus ja erikoisruoka. Nyt tassut ovat jo selvästi paremmat, mutta jos ne taas kohta aukeavat kortisonista huolimatta, on keinot vähissä. Täytynee sitten siirtyä kokeilemaan vaihtoehtoisia hoitoja jos/kun ei perinteinen lääketiede tehoa ja auta.

 2. jaanakin

  Voi itku, voin vain kuvitella tuon kivun, sillä Biitin tassut muistuttavat omiani, reilun 70 kilometrin ”pikku” marssin jälkeen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *