Press "Enter" to skip to content

Flaksi luonnetestissä

Tänään kävimme Flaksin kanssa luonnetestissä Tuusulassa. Ilma oli kirpsakan keväinen aamutuimaan.

Luonnetesti alkoi luoksepäästävyyden tarkastuksella ja leikillä. Ihmisten kanssa Flaksilla ei ole ongelmia vaan se kävi heti reippaasti moikkaamassa kaikki. Leikki alkoi vähän kangerrellen, mutta kun alkuun päästiin, niin Flaksi taisteli kepistä kohtalaisella innolla ja otteella.

Seuraavaksi siirryttiin kelkalle. Siinä Flaksi oli kyllä reipas, mutta otti vähän pakkia kelkan tullessa kohdalle. Meni kuitenkin itse välittömästi tutkimaan kelkkaa. Toimintakykyä testataan myös pimeässä huoneessa, jossa Flaksi tuli reippaasti puoliväliin, mutta kun siinä oli tuomari, jäi hengailemaan siihen unohtaen minun etsimisen kokonaan. Tuomarin pienellä kehoituksella jatkoi kuitenkin matkaa minun luokseni.

Puolustushalua testattiin tuomarin uhatessa koiraa ja ohjaajaa. Puolustus olikin ihan hyvä, joskin jossain kohtaa Flaksi siirtyi haukkumaan uhkaa minun jalkojen välistä. Ehkä Flaksi ajatteli, että sieltä oli turvallisempaa puolustaa 🙂

Kovuutta testataan yllätyksillä eli esiin ponnahtaa kävelyllä haalari ja takaa kolisee tynnyri. Niissä Flaksille jäi pieni muistikuva eli uudelleen saman kohdan ohituksessa oli aavistus jalkojen notkahdusta. Tuloksena kovuudesta hieman pehmeä.

Terävyyden testissä (koira kiinni seinässä yksin ja kohti tulee uhkaava ihminen) Flaksi yritti ensin väistää, kun uhka oli kaukana, mutta kun se tuli lähelle, Flaksi puolusti itseään todella voimakkaasti hampaat esillä ja kuola roiskuen. Kun uhka väistyi, oli kuin kytkimellä virta olisi käännetty pois, koira oli heti kaveria. Tuomari sanoi palautteessaa, että puolustus oli sen verran rajua, että tätä koiraa ei kannata jättää yksin kaupan seinään.

Laukauksista Flaksi ei välittänyt. Tuomari sanoi palautteessa, että koira oli kuin kuuro.

Hermorakenteesta tuli se tavallinen; hieman rauhaton.

Kaikenkaikkiaan Flaksi on kuin kopio emästään Biitistä. Kaikista tuli sama arvosana paitsi toimintakyvystä, jossa Biitti oli poikaansa parempi. Tulos oli ihan Flaksin näköinen ja olimme tulokseen tyytyväisiä. Yleisesti tuomari ja paikallaolijat totesivat, että Flaksi on vielä kovin pentumainen 🙂

Tulos osa-alueittain:

Toimintakyky (15) +1 Kohtuullinen
Terävyys (1) +3 Kohtuullinen ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu (1) +3 Kohtuullinen, hillitty
Taisteluhalu (10) +2 Kohtuullinen
Hermorakenne (35) +1 Hieman rauhaton
Temperamentti (15) +3 Vilkas
Kovuus (8) +1 Hieman pehmeä
Luoksepäästävyys (15) +3 Hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
Laukauspelottomuus +++ Laukausvarma

Yhteispisteet 174

Tuomareina Tarja Matsuoi ja Leena Turunen

Leikkiä tuomarin kanssa
Leikkiä tuomarin kanssa

Flaksi_lt2
Tynnyri kolisee takaa
Flaksi puolustaa itseään
Flaksi puolustaa itseään

Be First to Comment

 1. jaanakin

  Oi ”pikku”-Flaksi on ko oikein aikuinen!!! Hienosti näyttää poika LT:stä selvinneen!

  Onnea onnea reippaasta pojasta!

 2. Sonja

  Onnittelut hyvin menneestä luonnetestistä!

 3. Miia + F&N

  Onnea hienosta koirasta!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *