Press "Enter" to skip to content

Biitti JK2 beauceronien mestaruuskisassa Röykässä

Tuloksen tehneet beussit
Tuloksen tehneet beussit
Tänään rotumestaruuskisoissa Biitti sai koulutustunnuksen JK2 ja samalla tuli täyteen Suomen muotovalion arvoon vaadittavat tulokset (kolme sertiä + avoimen luokan koulutustunnus). Biitillä on tarvittavat tulokset tämän myötä myös muotovalionarvoon Virosta ja Latviasta. Ihana ihana Biitti 🙂

Kisa alkoi maasto-osuudella, joka olikin mukavaa kangasmetsää. Jana ei mennyt ihan putkeen, koska Biitti lähti ensin tarkastamaan takajäljen, mutta otti kuitenkin itsenäisesti oikean jäljen. Janalta pisteitä 34/40. Kaikkiaan viisi keppiä löytyi kuudesta ja aikakin meni tiukalle, koska en ensin ymmärtänyt, minne suuntaan jäljen lopussa tieltä piti lähteä keppejä luovuttamaan. Juoksenneltuamme edestakaisin tiellä löysimme kuitenkin perille juuri ja juuri ajoissa. Jäljeltä pisteitä tuli yhteensä 144.

Seuraavaksi vuorossa oli esineruutu ja nyt oli tiedossa, että pisteitä on tulokseen saatava vähintään 6. Biitti teki omasta mielestäni hyvin töitä ruudussa eli irtosi takalinjalle ja haki hyvin, mutta siitä huolimatta esineitä löytyi vain yksi. Tuomarin kuitenkin veloitti pisteitä työskentelystä aikalailla ja tuloksena yhdestä löytyneestä esineestä ja työskentelystä oli vain 14 pistettä, joka kuitenkin edelleen riitti tulokseen. Tässä vaiheessa siis pisteitä maastosta oli 158.

Lähdimme tottiskentälle ja tovin odoteltuamme oli vuorossa meidän tottisosuus. Biitti oli jo aika väsynyt (joka oli ehkä ihan hyväkin). Liikkeistä saatiin seuraavasti:

seuraaminen: hyvä
liikkeestä istuminen: erittäin hyvä
liikkestä maahanmeno ja luoksetulo: hyvä
liikkeestä seisomaan jääminen: puutteellinen (väärä asento)
tasamaanouto: hyvä
hyppynouto: hyvä
estenouto: hyvä
eteen lähettäminen ja maahanmeno: puutteellinen (Biitti ei edennyt tarpeeksi pitkälle)
paikallaolo häiriön alaisena: erinomainen
Tottelevaisuus pisteet: 75

Tällä tottiksella Biitti kuitenkin sai beussien parhaan tottiksen palkinnon 🙂

Yhteensä pisteitä 158 + 75 =233 ja koulutustunnus JK2. Tuomarina toimi maastossa Petri Mikkonen ja tottelevaisuudessa Juha Kuronen

Mukana mestaruuskisassa oli myös Retu (Pikkujalon Bottoma Pair) haussa, mutta harmittavasti yksi maalimies jäi ilmaisematta tällä kerralla. Beussimestaruudesta kisattaessa voiton vei Mari Kuremaa ja Avataran Brittany HK3, toiseksi tuli Pirkko Kallinen ja Bayjet Dodge HK3 ja kolmanneksi me eli Pikkujalon Bad Beat ja minä JK2. Tässä olikin kaikki tuloksen saaneet beussit. Onnittelut kilpakumppaneille.

Seuraaminen. Kuva Elisa Kämäräinen.
Seuraaminen. Kuva Elisa Kämäräinen.
Ilmava hyppynouto. Kuva Elisa Kämäräinen.
Ilmava hyppynouto. Kuva Elisa Kämäräinen.

Be First to Comment

 1. jaanakin

  Onnea onnea!

 2. mia

  Oikein paljon onnea!!!

 3. Titta

  Onnittelut! 🙂

 4. Petti

  Paljon onnea!!

 5. Kiitos onnitteluista. Biitti jää nyt eläkkeelle ties monenko kerran 🙂 PK-puolelta. Paimennusta saatan vielä jatkaa Biitin tassujen kunnon ja mahdollisen lääkityksen mukaan.

 6. Eeva

  Onnea onnea!! Nyt vasta luin tämän!!
  t. Eeva

 7. mia

  oikein paljon onnea!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *