Press "Enter" to skip to content

Biitti PAIM-E

Biitin uskomaton toiminnan täyteinen viikonloppu jatkui tänään paimennuskokeella (esikoe) ja tuloksena oli koulutustunnus PAIM-E. Koe oli beussi- ja aussiyhdistysten järjestämä koe Somerolla Woollandiassa. Mukana oli myös Biitin siskontyttö Bowwe (BC Fizzy Bow-Wow) ja Racron Demi, jotka olivat suorittaneet jo eilen ja toissapäivänä esikokeen ja suorittivat nyt paimennuskokeen ykkösluokan molemmat onnistuneesti. Valtavasti onnea molemmille koirakoille 🙂 Hienoa beussit 🙂

Meidän ratamme alkoi häkistä poisotolla, joka meni hieman liian vauhdikkaasti, mutta saimme tilanteen heti hallintaan. Seuraavaksi kuljetettiin lampaat ”tielle”, jota ennen oli stoppi. Siinä jäin hieman kauaksi kun otin varman päälle. Stopin jälkeen oli kuljetus tietä pitkin ja siitä saimme tuomarilta erityiskehut eli koira kuljettaa todella rauhallisesti ja sopivan matkan päässä. Kuljetusta seurasi laidunnus ja siinä unohdin itse lähettää koiran kiertämään lauman. Sen lisäksi jouduin säätämään, kun lauma lähti liikkeelle kesken laidunnuksen. Vartioivasta koirasta pitäisi edetä poispäin 20 askelta, kutsua koira luokse ja lähetää kokoamaan lauma. Tässä jätin myös luoksekutsun pois ja siirryin itse koiralle, josta lähetin kokoamaan lampaat. Biitti meni hieman vauhdikkaasti ja pari lammasta erkani laumasta, mutta sain rauhoitettua tilanteen ja lampaat palasivat itse laumaan. Lopuksi vielä kuljetusta häkin luokse ja häkitys. Tämä taas meni nappiin.

Pisteet (perässä tuomarin kommentit):

Häkistä poisotto 9/10 (meni vauhdikkaasti)
Uudelleenhäkitys 10/10
kuljetus 20/20 (hyvä etäisyys)
Laidunnus merkityllä alueella 15/20 (kierto jäi vajaaksi. Koira seurasi katseella ohjaajaa ja ohjaaja palasi koiran luo. Hajotti lauman.)
Pysähdys 7/10 (jäi kauas)
Käskyt 9/10
Tottelevaisuus 9/10
Aktiivisuus 7/10 (haisteli ja söi kakkaa)

Yhteensä pisteitä 86, arvosana erittäin hyvä ja koulutustunnus PAIM-E. Tuomarina toimi Terhi Mikkonen.

Kisat olivat erittäin hyvin järjestetyt eli kiitos järjestäneille yhdistyksille, talkoolaisille sekä tietysti Woollandian väelle.

Kuvat Raisa Ristimäki

Kuljetusta

biitti_paim-e_2

Be First to Comment

 1. jaanakin

  Oi kun olen onnellinen teidän puolesta!!! Onnea onnea!

 2. Onnea,Hallittua ja hienoa menoa!

  • Kiitos Marika kuuluu teille. Pätevää opetusta ja tosi hyvät viime hetken vinkit ohjaajan hermojen hallintaan. Koira osaa, mutta ohjaaja ei läheskään aina ole ajan tasalla 🙂

 3. Petti

  Paljon onnea! Anne – niin hienosti tehty!!

 4. Sonja

  Paljon onnea! Hieno viikonloppu teillä, hyvä Anne ja Biitti!

 5. Kiitos onnitteluista. Biitti näytti monipuolisuutensa kun samaan viikonloppuun osui kaksi tyystin erilaista koetta ja molemmista tuli kuin tulikin koulari.

  Mamin pieni Biitti-Piitulainen <3

 6. maiccu, svensson, bellman & dallas

  Hienoa, onnittelut! Ihan turhaan hermoilit etukäteen 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *