Press "Enter" to skip to content

Joycen toinen käynti nivelrikkokipututkimuksessa

Joyce kävi tänään toisen kerran kipututkimuksessa syötyään nyt loppiaisesta lisäaineetonta ruokaa ja oltuaan lähes puolitoista kuukautta ilman kipulääkettä. Joycen kunto on tasaisesti huonontunut tutkimuksen ajan.

Ensin taas käveltiin ja juostiin ulkona ja eläinlääkäri videoi liikkeet. Sitten siirryttiin sisälle ja tehtiin samat hyppy-, matto-, ja rappusharjoitukset kuin edelliselläkin kerralla. Liikkeitä ei tässä tutkimuksen vaiheessa mitenkään verrata edelliseen kertaan vaan ainoastaan omistajalta kyseltiin mielipidettä koiran liikkeen mahdollisista muutoksista. Tämän jälkeen eläinlääkäri taas tunnusteli raajat ja selän ja otettiin verikoe.

Sitten siirryimme katsomaan edellisellä kerralla otettuja kuvia lonkista ja selästä. Kun Joycella oli vuoden ikäisenä lonkat D/C, olivat ne nyt Ö/D . Vasemman reisiluun pää oli vakavasti vaurioitunut kuten nivelrikossa tapahtuu ja rusto-ja luulisää oli muodostunut nivelmaljan reunoille. Sen sijaan selkä oli hyvässä kunnossa ja kyynärät ja polvet loistokunnossa. Veriarvot olivat todella hyvät huolimatta usean vuoden yhtäjaksoisesta kipulääkityksestä. Silmämääräisesti lääkäri arvoi Joycen lihaskunnon melko hyväksi ja suositteli vapaana liikuntaa pehmeällä alustalla. Tämä ei onneksi meillä ole ongelma vaan niin Joyce on liikkunut koko elämänsä meillä ollessaan.

Ruokintaohjeita oli onneksi hieman lievennetty aikaisemmasta, joten nyt koiralle saa antaa tutkimusruoan lisäksi luita ja puruluita. Tämä on tosi hyvä jo pelkästään hampaiden terveyden mutta myös koiran yleisen viihtyvyyden tähden. Saimme nyt lääkkeen tai sen lumeaineen mukaamme ja sen lisäksi kipulääkettä. Toivomme kovasti, että olemme ryhmässä, joka saa oikeaa vaikuttavaa ainetta, vaan mahdollisuudethan on fifty/fifty. Lomakkeita koiran kunnosta lähetetään noin kuukauden välein ja toukokuussa on viimeinen käyntikerta, johon tutkimus päättyy.

Be First to Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *