Press "Enter" to skip to content

Riemun pentuja katsomassa

Kävimme tervehtimässä Riemun (Pikkujalon Bluff) pentuetta. Riemu sai 9.1. seitsemän somaa pentua ja on ollut oikein hyvä ja tarmokas äiti pennuilleen. Pennut alkavat olla suloisimmillaan kun silmät ovat aueneet ja meno alkaa maittaa.

Riemun pentu

Riemu kaksoisastutettiin tiineyden varmistamiseksi. Kaksoisastutus on ollut sallittua Suomessa jo vuodesta 2005, muttei ole vielä kovin käytettyä johtuen ainakin osaltaan korkeammiksi nousevista kuluista. Ainakin pienissä roduissa luulisi silti kaksoisastutusta käytettävän enemmänkin, koska tämä helpottaa laajemman geenipoolin ylläpitoa. Suomessa tämä on ensimmäinen suunnitellusti kaksoisastutuksella syntynyt beauceron-pentue.

Käytännössä kaksoisastutus tarkoittaa siis sitä, että narttu astutetaan samasta juoksusta kahdella tai jopa kolmella eri uroksella. Pennut voivat olla yhden tai useamman uroksen jälkeläisiä ja pentujen rekisteröinnin ehtona onkin DNA-polveutumistutkimuksen suorittaminen. Ostajan kannalta kaikilla kaksoisastutuksen seurauksena syntyneillä pennuilla on tehty polveutumistutkimus, joten isä on 100 % varmuudella tiedossa. Ideaalitapauksessa pentuja syntyy kaikista isäehdokkaista, mutta käytännössä usein vain yhdestä. Näin kävi tälläkin kerralla kun polveutumistutkimuksessa selvisi, että kaikki Riemun pennut ovat Baron jälkeläisiä.

Riemun pennut

Lisätietoja pentueesta kasvattajan kotisivuilta

Be First to Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *