Press "Enter" to skip to content

Matkalla Nationale d’Elevageen osa 1

22.-23.5.2009 Lähtö Biitin kanssa Eurooppaan

Lähdimme illalla Biitti mukana kohden Turkua Euroopan turneelle. Matkareitti oli Turun kautta Tukholmaan ja sieltä edelleen Saksaan, koska tämä reitti on halvin, nopein ja ennenkaikkea koiran kannalta mukavin. Kun koiran ulkoiluttaa ennen lautalle menoa, se selviää hyvin Tukholmaan, koska laiva on siellä jo kuudelta aamulla.

Laivalla Biitti käyttäytyi oikein mallikkaasti paitsi että kun sai luvan tulla sänkyyn, valtasi tuotapikaa koko sängyn itselleen.

Aamulla olimme siis kukonlaulun aikaan Tukholmassa ja ajelimme läpi tyhjän kaupungin ja Tukholman ulkopuolella Biitti pääsi vessaan. Paria pientä pysähdystä lukuunottamatta ajoimme Rödbyn lautalle, jossa söimme luppoaikana lounaan. Matka jatkui Saksan puolella Oldenburgiin asti, jossa yövyimme hotelli Bevariassa. Täällä oli paljon koiria ja hotelli oli ystävällisesti tehnyt kartat paikoista, joissa koiria voi ulkoiluttaa. Menimme illalla vielä lähiravintolaan päivälliselle. Biitti jäi huoneeseen, mutta olisi hyvin voitu ottaa mukaankin, koska naapuripöydässäkin oli koira mukana. Päivällisestä voi mainita sen verran, että annokset olivat aivan tajuttoman suuria. Ruoka oli toki maukasta, mutta silti emme pystyneet syömään kuin pienen osan annoksista.

Biitti pissatauolla Vätternin kohdalla Ruotsissa

24.5.2009 Oldenburgin kansainvälinen näyttely

Olimme ilmoittaneet Biitin Oldenburgin kansainväliseen näyttelyyn, jossa käytännöt poikkesivat hieman meillä totutusta. Ensinnäkin kaikki koirat otetiin sisään välillä 7.00 – 9.00, eikä etukäteen kerrottu kehäaikaa. Menimme hyvissä ajoin kahdeksan pintaan näyttelypaikalle ja sisäänmeno sekä koirien tarkastus sujui odotettua nopeammin. Kehässä järjestys oli kuten olimme vähän ounastelleetkin, eli tuomarikohtaisesti rodut aakkosjärjestyksessä. Numerot sai kehäsihteeriltä ennen kehän alkua ja yllätys yllätys, kehä alkoi minuutilleen klo 9.00. Meillä totutusta poiketen koirat eivät saaneet mitään nauhoja, joten kehiä oli vähän hankala seurata. Kun rotu tuli valmiiksi, tulokset kirjattiin flappitaululle.

Tulostaulu; Biitin tulos alimmaisena

Biitin kilpakummapneina oli Hollannista uros ja narttu, molemmat valioluokassa. Kyseinen kasvattaja saapui vähän myöhässä kun kehät olivat jo alkaneet ja komensi koiransa mahan kehän viereen ja lähti hakemaan numeroitaan. Kun kyseinen kasvattaja esitti koiransa, niin toinen oli komennettu maahan ja toista hän esitti. Koirat olivat uskomattoman tottelevaisia ja hyvähermoisia. Biitti sai tuomarilta excellentin, mutta hävisi toiselle nartulle ja oli siis PN2 ja sai Vara-CACIBin. Emme jääneet odottamaan arvostelulomaketta, jonka olisi saanut vasta klo 15.00 jälkeen, vaan pyysimme kyseistä hollantilaiskasvattajaa tuomaan arvostelun NE:hen, johon hänkin on tulossa peräti viiden koiransa kanssa.

Kilpakumppanit kauniisti käskyn alla

Näyttelystä lähdimme ajelemaan kohti Belgiaa ja olimme varannet huoneen Crupetin kylästä hotellista nimeltä ”Le Moulin des Ramiers”, joka on rakennettu vanhaan 1700-luvun myllyyn. Iltapäivällä kävelimme viehättävässä kylässä ja Biittikin kävi kahdessa ravintolassa sisällä. Ulkona oli todella helteistä eli 27 astetta.

Numerolaput saatiin kehäsihteeriltä

25.5.2009 Belgiassa

Meillä oli vuorossa lepopäivä ja ajelimme Belgian maaseudulla pikkukylissä. Vaikka olen tehnyt eräitäkin autoreissuja Eurooppan, niin Belgiaan en ole pysähtynyt koskaan. Kylät olivat kauniita ja idyllisiä. Joka puolella oli lehmiä (varsinkin ”muskelikarjaa”, joka on erittäin lihaksikkaaksi jalostettu lihakarjarotu valtavine takakankkuineen) ja lampaita ulkona ja talot olivat pihoineen todella kauniita. Kun päivällä pusähdyimme lounaalle, oli ulkona 29 asteen pakahduttava helle. Iltapäivällä kohden hotellia ajeltuamme nousi melkoinen ukonilma, joka ei kylläkään paljonkaan laskenut lämpötilaa. Illalla leikimme Biitin kanssa hotellin nurmikolla frisbeen kanssa

Hotellimme Belgiassa

26.5.2009 Bretagneen

Aamulla pakkasimme kamat autoon ja suuntasimme kohden Ranskaa. Ilma kylmeni kylmenemistään ja Pohjois-Ranskassa oli enää 11 astetta ja valtavan kova tuuli. Illansuussa pääsimme viehättävään linnahotelliimme ”Chateau des Tesnieres”, joka on keskellä hyvin hoidettua laajaa puistoa lähellä Rennesin kaupunkia. Hotelli on pieni eli sisältää vain 5 vierashuonetta, mutta huoneet ovat suuria ja moderniksi sisustettuja. Todella miellyttävä hotelli.

Hotellimme Bretagnessa

Biitin kanssa on tullut ruokailuongelma. Biitti ei oikein halua syödä mitään nyt kun ei ole kupilla kilpailua kuten kotona ja en oikein haluaisi sen kovasti laihtuvan ensi viikonloppuun. Ostimme kaupasta reilusti rasvaista juustoa ja jauhelihaa ja iltaruoka meni alas lisukkeiden voimalla. Normaalisti en välitä, jos aikuinen koira on muutaman päivän syömättä, mutta nyt tosiaan olisi hyvä, jos ei laihtuisi. Viikon päästä saa sitten olla minun puolestani syömättä vaikka kotiin asti. Kotona ruoka taas varmasti maistuu kavereiden keskellä.

Biitti on matkan aikana oppinut huonoille tavoille

27.5.2009 Ajelulla Bretagnessa

Koska meillä oli jälleen luppopäivä, ajelimme Bretagnen rannikkoseudulla ja kylissä. Rannalla oli laskuvesi ja koska vuorovesi-ilmiö on täällä voimakas, hiekkarantaa oli paljaana silmän kantamattomiin. Me käytimme Biitin kanssa tilanteen hyväksemme ja lenkkeilimme ja leikimme rannalla. Illalla Biitti oli taas lopen uupunut kaikista päivän koettelemuksista.

Frisbeen noutoa rannalla

Be First to Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *