Press "Enter" to skip to content

Ranskassa jälleen

Keskiviikkona 23.5. lähdimme kohden Ranskaa beauceronien suurimpaan vuosittaiseen tapahtumaan Nationale d’Elevageen. Mukana koirista oli Flaksi ja Fala. Tällä kerralla menomatkalla ei ollut aikaa ylimääräisiin lomapäiviin, joten päivämatkat olivat aika reippaita.

Ruotsin läpi torstaina ajaessa oli aikaa miettiä, mitä unohtui ja heti tuli mieleen ainakin kameran akun laturi, karttakirja ja valuutat. Nykyisin Euroopassa ei juuri vierasta valuuttaa tarvitse, joten unohtui, että olemme takaisin tullessa pari päivää Tanskassa ja pari Norjassa.

Ensimmäisen päivän ajo torstaina oli 1350 kilometriä ja toisena päivänä pääsimme perille ajomatkan ollessa noin 950 kilometriä. Perjantaina oli jännittävää, kun meillä oli sovittuna illalla romattiset treffit Falan ja Uskon kanssa hotellilla ja ehtimisen kanssa oli vähän ongelmia. Automme lisäksi laittoi itsensä vikatilaan, joka tarkoittaa kierrosten rajoittamista ja voiman hiipumista varsinkin ylämäissä. Tosiaan Falan juoksut alkoivat sopivasti niin että tärppipäivät osuivat NE viikonlopulle, eikä kyseistä tilaisuutta voinut jättää käyttämättä. Ehdimme ajoissa ja tapaaminen oli onnistunut 🙂 Jos kaikki menee hyvin, pentuja on tulossa heinäkuun lopulla Carnimiries-kenneliin yhdistelmästä Pikkujalon Flush ja Usko du Pont des Meuniers.

Lauantaina NE:ssä esitimme ensin Flaksin, joka aloitti mittauksilla. Siinä Flaksi seisoi kylmän rauhallisesti. Seuraavana vuorossa oli luonteen testaus, jossa Flaksin puolustus oli etukäteen aivan arvoitus. Turhaan jännitimme, sillä Flaksi puolusti Timoa ihan kunnolla. Tuloksena oli 8 – 8 – 9 (laukaus – puolustus – luoksepäästävyys) ja arvosa luonteesta EXC. Viimeisenä oli ulkomuoto, jossa Flaksille tuli täysi rivi EXC-merkintöjä, mutta joka ei silti riittänyt EXC+ arvosamaan, koska Flaksi kantoi liikkeessä häntää liian korkealla. Tuloksena siis jalostusarvo Cotation 3 (Excellent), johon olemme toki erittäin tyytyväisiä.

Flaksin jälkeen ajattelimme vielä lauantain lopuksi ehtiä kehiin Falan kanssa ja se oli suuri virhe. Koska Fala oli koko päivän ollut autossa, se kävi tosi kovilla kierroksilla. Juoksimme mittauksiin, jotka menivät OK, mutta sitten luonteen testauksessa Fala oli täysin muissa maailmoissa, eli ryntäili kaikkiin suuntiin. Toki juoksun tärppipäivilläkin oli varmasti oma vaikutuksensa, mutta tulos oli joka tapauksessa täysin ala-arvoinen. Sen jälkeen päätimme, että emme enää mene ulkomuodon arvioitiin, koska se oli luoteen arvioinnin jälkeen täysin turhaa ja olisi stressanut koiraa vaan lisää. Harmitti oma typeryys jälkikäteen.

Sunnuntaina meillä ei ollutkaan muuta puuhaa kuin katsella kauniita koiria. Suomesta oli paikalla kaikkiaan viisi koiraa, joista Myöhän Asser sai arvosanan Cotation 4 (Recommandé), mutta ei sijoittunut enää kilpailuluokassa. Black Carambas oli mukana kahdella koiralla Charmantella ja Bataillella. Batsku ei tällä kerralla sijoittunut kilpailussa ja Charmante sai Cotation 3 (Excellente), joka arvo oli jo aikasemminkin. Suomalaiset voivat kyllä olla ylpeitä koiristaan, hienoja luonteita ja komeita ulkomuodoltaan :). Illalla Fala tapasi vielä poikaystävänsä Uskon uudestaan.

Haluamme erityisesti kiittää Mme Claudine Pujoa kaikesta avusta, Uskon omistajaa Mr André Demez:tä luottamuksesta ja upean Uskon antamisesta käyttöön Falalle, tietysti hollantilaisia ystäviämme Biancaa ja Jeroenia sekä suomalaisia ystäviämme Elisaa, Arjaa ja Sonjaa kivasta seurasta.

Maanantaina lähdimme kotimatkalle välietappina Luxemburg. Olimme yötä kylässä nimeltä Vianden, joka oli varsinainen turistirysä, mutta hyvässä mielessä. Hotellisamme oli erittäin hyvä hinta-laatu-suhde ei ko. maa muutenkaan ollut kovin kallis.

Tänään tiistaina ajoimme taas melko pitkän matkan Tanskan Billundiin (n. 850 km). Saksasta saimme hankittua pienestä elektroniikkaliikkeestä halvan kiinalaisen yleislaturin, joka suurista epäilyksistä huolimatta näyttää lataavan kameran akkua. Huomenna meillä on vuorossa lepopäivä.

Vaikka Falalla on juoksu, on matkanteko silti sujunut aika hyvin. Viikonloppuna Flaksi on ollut aika kiihkoissaan Falan perään, mutta ei esim. vinkunut tai ollut jotenkin hallitsematon. Parina viime päivänä molemmat ovat tosin syöneet aika huonosti. Toivottavasti tilanne loppuviikosta helpottaa.

Usko

Flaksi arvosteltavana

Be First to Comment

  1. Hienoa! Ja harmi, ettei Falan testaus nyt onnistunut 🙁

    Täällä odotellaan kovin, että onnistuiko hommat 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *